Skip to content

Document Header

САРАДЊA ШУМАРСКOГ ФАКУЛТЕТA И ЈП „ШУМЕ ГОЧ“

САРАДЊA ШУМАРСКOГ ФАКУЛТЕТA И ЈП „ШУМЕ ГОЧ“ published on

Шумарски факултет Универзитета у Београду и Јавно предузеће за газдовање шумама „Шуме Гоч“ наставиће сарадњу и у наредних пет година.

Протокол о сарадњи потписали су 1. јула у Хотелу „Пирамида“ на Гочу, декан Шумарског факултета Ратко Ристић и директор ЈП „Шуме Гоч“ Ивица Лазаревић. Уговором је предвиђена сарадња у реализацији пројеката, научним  истраживањима, теренској настави за студенте и заштити шума. Ова пословно техничка сарадња је озваничена  потписивањем уговора којим се, према речима декана Ратка Ристића,  верификују све досадашње активности које се односе на извођење различитих пројеката, научних истраживања, теренске наставе студената, размену мишљења и искустава.

– У ЈП „Шуме Гоч“ раде бројни некадашњи студенти Шумарског факултета, данас афирмисани стручњаци, инжењери шумарства и нама као високо образовној научној институцији значи много када у пракси сусрећемо људе који су квалификовани и који новим генерацијама студената могу да пренесу корисна и практична знања, изјавио је за Врњачке новине декан Шумарског факултета Ратко Ристић. Он је посебно нагласио да шуме на падинама Гоча, које гравитирају Врњачкој Бањи, у многоме доприносе вредности простора, еколошкој заштити и читавом утиску који људи препознају као импресију звану Врњачка Бања.

– Досадашња сарадња одвијала се у међусобној корелацији, у пријему студената за теренску наставу, у постављању одређених огледних површина у научно истраживачке сврхе као и едукацији кадрова и међусобној размени мишљења, предлога и сугестија. Вишедеценијска сарадња, озваничена је потписивањем овог протокола у част стогодишњице од оснивања Шумарског факултета и одсека „Шумарство“ на Шумарском факултету, рекао је за РТВ Врњачка Бања и Врњачке новине, Ивица Лазаревић, директор ЈП „Шуме Гоч“.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial