Skip to content

Document Header

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ПОСЛОВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ХОТЕЛИЈЕРА

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ПОСЛОВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ХОТЕЛИЈЕРА published on

Састанак радне групе Пословне заједнице хотелијера Врњачке Бање одржан је 9. јуна у Хотелу „Слатина“. Формирана је радна група која ће у што краћем року конкретизовати Статут будућег Удружења након чега би иницијативни одбор организовао Скупштину Пословне заједнице туристичке привреде Врњачка Бања.

– Оно што смо до сада радили је иницијатива где смо покушали да учествујемо и да дајемо одређене сугестије локалној самоуправи у домену туристичке привреде. Дошло је време да се то наше деловање и правно уобличи. Да би то урадили, неопходне су одређене процедуре, да се сви велики хотели укључе у писање Статута и пре свега да се тачно дефинише шта обухвата наше Удружење. У том смислу требало би да се формира радна група или иницијативни одбор за формирање Скупштине која би требало да доноси све одлуке, рекао је Миомир Михајловић на почетку састанка.

– Мислим да смо дошли до стадијума да смо стасали да извршимо професионализацију ове наше Асоцијације, односно будућег Удружења и да Општина Врњачка Бања треба полако да препусти руковођење у доношењу појединих одлука вама хотелијерима и угоститељима Врњачке Бање. Да би то могли да одрадимо, потребно је донети Статут чији су неки нацрти већ урађени тако да је компатибилан са статутима сличних удружења. Међутим, у консултацијама смо се договорили да то ипак не буде коначна верзија, већ да се формира радна група која би радила на усаглашавању свих ставова, давању могућности да партиципирају сви угоститељи В. Бање. Сматрам да угоститељи и посленици домаће радиности треба да имају своје представнике, а да Управни одбор чине представници одређеног броја хотела који ће заступати интересе свих осталих хотела, номинално око девет чланова, који ће доносити кључне одлуке. Било је говора да се сам рад персонализује до те мере да се управо три стручна лица ангажују у прављењу одређених предлога за Управни одбор. Требало би заједнички да формирамо иницијативни одбор од троје или петоро људи који ће радити на најбољој верзији статута. Као удружење имаћемо легитимитет да одемо код будућег премијера и председника и да тражимо нешто конкретно, што је у интересу Врњачке Бање.

Очекујем тежак период пред нама, али и да ћемо имати прилику да будемо опет мало бољи и посећенији од свих других. Ми се заиста трудимо кроз маркетинг да се појављујемо у свим медијима, рекао је Бобан Ђуровић и замолио хотелијере да искористе могућности да се индивидуално промовишу у националним и локалним медијима јер је то допринос и промоцији Врњачке Бање као дестинације.

– Ми ћемо да наставимо са свим манифестацијама које су традиционалне током лета, од Интернационалног карневала, Фестивала класичне музике, Фестивала филмског сценарија, до „Лавфеста“ и других догађаја са циљем да привучемо што већи број гостију. Имаћемо велику експанзију у области спортског туризма, рекао је председник општине и најавио реализацију великих пројеката у овој и следећој години: нов улаз у Врњачку Бању који ће импресионирати посетиоце, атракцију на Гочу, пројекат Гондоле, нов парковски део од Библиотеке до „Швајцарије“, као и пројекат на потесу између „Тонантија, „Меркур Паласа“ , „Фонтане“, Цркве до „Моста љубави“ и улазак у парк према Купатилу. Планира се завршетак Аква парка „Терми“ и Црквеног брда. Највероватније ће се код „Врњачког врела“ направити велики дечији забавни парк са диносаурусима и то ће бити нова понуда која би требало да продужи дан боравка у Бањи, а реализоваће се и „Тунел“ као део туристичке понуде.

У дискусију се укључио Александар Гвоздић, директор „Тонантија“ који је образложио идеју прављења мале оперативне групе која ће моћи да саслуша захтеве комплетног угоститељског сектора, туристичких агенција и свих везаних за туризам, закључно са хотелијерима и која ће бити представник пред државним органима и борити се за интересе Врњачке Бање и свих правних лица везаних за туризам у Бањи, уз самостално финансирање кроз чланарину, а са друге стране имаће јасан бизнис план који треба да се презентује свим члановима Удружења.

Према речима Ђуровића веома је важно да Бања има јако Удружење, управо због лобистичке приче према одређеним министарствима.

На крају састанка конкретизовано је да оперативни тим чине представници хотела „Цептер“, „Тонанти“, „Фонтана“, „Меркур“ и „Соларис“. Представници Туристичке организације и локалне самоуправе биће чланови Управног одбора.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial