Skip to content

Document Header

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНЕ КУЧЕВО

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНЕ КУЧЕВО published on

Представници Општине Кучево посетили су Општину Врњачка Бања,  13. октобра.

Представници Општине Кучево посетили су Општину Врњачка Бања,  13. октобра. Састанку у председничком кабинету присуствовали су председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, помоћник председника општине, Милутин Думановић, председник Општине Кучево, др Иван Рајичић, његов заменик, Ненад Микић и Милош Петровић, члан ОВ задужен за туризам.

Полазећи од успеха који је Врњачка Бања остварила у претходном периоду, посета је организована на иницијативу представника Општине Кучево, који су изразили жељу да са челницима врњачке Општине размене искуства у области туризма, привреде, пољопривреде и руралног развоја и та искуства пренесу на своју општину.

На овом иницијалном састанку дефинисани суконкретни кораци и модели сарадње двеју општина.

– Повод састанка био је иницијатива Општине Кучево да са Општином В. Бања направи сарадњу, на основу примера добре праксе В. Бање која је направила велики искорак у области туризма и да наша искуства имплементирају у свом будућем раду и тако подигну степен развоја Општине Кучево. Понуђено је да Општина В. Бања постане побратимска општина са Општином Кучево што смо ми са одушевљењем прихватили зато што Кучево сматрамо местом које има потенцијал и могућност да напредује, место у коме је једна млада генерација преузела руководство у Општини и ми хоћемо да управо оно што је код нас одрађено на један начин транспарентности, брзог деловања, преношења неких пројеката према њима, да им помогнемо да направе туристички центар и да заједно са нама наступају на неким будућим тржиштима, рекао је Бобан Ђуровић.

– Драго нам је да смо у вашем лепом месту о коме цела Србија има само позитивно мишљење. Желимо да учимо од вас и да сазнајемо нека нова искуства како бисмо ми у неком будућем периоду могли да применимо и искористимо у најбоље могуће сврхе. Ми желимо да туризам подигнемо на виши ниво. Потенцијала имамо, а мислимо да нема боље општине у Србији која може да нам пренесе своје искуство.

Братимљење је од изузетно велике важности за Кучево. Добили бисмо огромну подршку и ветар у леђа од ваше Општине која је постала водећа у Србији што се тиче туризма и других привредних ресурса, изјавио је др Иван Рајичић, председник Општине Кучево.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial