Skip to content

Document Header

СИНДИКАЛНА БОРБА НА СПОРТСКИМ ТЕРЕНИМА

СИНДИКАЛНА БОРБА НА СПОРТСКИМ ТЕРЕНИМА published on

Традиционално, по дванаести пут за редом у Врњачкој Бањи 19. јуна одржане су радничко-спортске игре које готово сваке године међу првима отворе сезону  разних спортских надметања током летњих месеци.

Организатор спортских сусрета који се одржавају половином јуна је Синдикат индустријских радника Рашко-Расинског региона. Ове године, манифестација је окупила екипе из целе Србије. Домаћин сусрета био је Синдикат индустријских радника Рашко-Расинског региона ППТ „Наменска“  Трстеник под вођством Милана Пауновића, председника синдиката.

Од спортских дисциплина, учесници су се надметали у малом фудбалу и надвлачењу конопца док су се жене надметала у пикаду.

– Имали смо жељу да на неки начин освежимо сећања на протекла времена, успомену на лепа дружења када су се ове Игре одржавале често током године и биле много масовније. Наша идеја је радо прихваћена од стране пријатеља из других синдиката који су се одазвали нашем позиву. Још много синдиката имало је жељу да дође и да учествује у „радничким надметањима“, међутим пандемија коронавируса је доста омела наше овогодишње дружење, истакао је Милош Игрутиновић, председник Синдиката индустријских радника Рашко-Расинског региона.  

Ове календарске 2020. године учешће је узело пет екипа: Синдикат индустријских радника Рашко-Расниског региона ППТ „Наменска“ Трстеник, Независни синдикат „Металац“ Горњи Милановац, Независни синдикат ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Синдикат Петрохемија „Правда“ Панчево, „Застава оружије“ Крагујевац, од којих је најбоље резултате у малом фудбалу забележила екипа Компаније „Металац“ из Горњег Милановца, док је екипа Независног синдиката ЈКП „Градска чистоћа“ из Београда тријумфовала у надвлачењу конопца. Након спортског дела, такмичарима су подељене прикладне награде и наставило се са дружењем уз музичке тренутке у Ресторану „Лида“.

Вођени спортским духом, сви учесници овогодишњих Радничко-спортских игара предложили су организатору Синдикату индустријских радника Рашко-Расинског региона, да идуће године спортски сусрет траје два и више дана. Овим предлогом и договорима с тим у вези, овогодишње РСИ приведене су  крају на задовољство организатора, учесника и навијача.

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial