Skip to content

Document Header

СКГО доделила сертификате новоизабраним одборницима

СКГО доделила сертификате новоизабраним одборницима published on

Стална конференција градова и општина је 14. децембра 2016. године, у хотелу “88 Rooms” у Београду, организовала свечану доделу сертификата учесницима е-обуке “Систем локалне самоуправе и примена принципа добре управе”.odbornici

Поменуту обуку успешно је завршило више од 350 одборника и одборница, у првом мандату, из 84 града, општине и градске управе, а међу њима и одборници из Врњачке Бање: Ненад Николић, Дејан Лучић, Срђан Удовичић, Весна Бурмазовић, Наташа Перовић, Весна Милићевић, Јелена Дишовић Ђукић и Марина Ђорђевић.

Сертификате су уручили државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, Јан Лунесбург из ОЕБС-а и генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић.

Приликом доделе сертификата, генарални секретар СКГО Ђорђе Станичић, истакао је да је циљ пројекта да се новоизабрани одборници подуче о пословима локалне самоуправе у складу са међународним стандардима ефикасности, економичности и ефективности.

“Одборници треба да науче шта им је посао, који су приоритети, како се финансира локална самоуправа и да препознају добре поступке и начин укључивања грађана у припрему и доношење одлука”, рекао је Станичић.

Он је додао да је СКГО до сада организовала осам електронских обука које је похађало више од 3000 запослених у локалним администрацијама и да ће се одржавање обуке преко Интерента наставити и следеће године.

Шеф одељења за демократизацију у ОЕБС Јан Линебург рекао је да је каријеру почео пре 18 година радећи управо са локалним одборницима, те је пренео своје задовољство оваквим модерним начином подршке локалним доносиоцима одлука, уз навођење да ће мисија ОЕБС финансијски подржавати организовање е-обуке у СКГО и наредних година.

Према речима државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојана Стевића, обука новоизабраних одборника које су делегирали грађани да управљају локалном заједницом значајна је како би послове обављали у складу са законима.

 

С.У

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial