Skip to content

Document Header

Школица спорта

Школица спорта published on

У Врњачкој Бањи, већ три године, ради „Школица спорта“ за децу од 3 до 6 година која желе да кроз игру и разоноду развију психомоторичке способности.skolica-sporta-1

Ово је прилика да родитељи кроз Школицу децу уведу у спорт и да им пруже прилику да се правилно развијају и живе здраво у свету спорта. Школицу води тренер Милан Стринковић, професор физичке културе.

  • Основни циљ је да малу децу одвојимо од компјутера и виртуелних игрица и да им пробудимо свест о спорту што подразумева здраве животне навике. Веома је важно да малишани уђу у свет спорта одмалена. Спорт није само лопта, игра. Спорт је начин живљења, дисциплина. Деца у Школици стичу психомоторне способности и припремају се за даље бављење неким од спортове. Кроз Школицу је прошло преко 120-оро деце. Већина њих наставила је даље бављење другим спортовима. У свакој групи нађе се понеко натпросечно физички спремно и спретно дете. Као тренер, сигуран сам да ће неки од њих бити успешни спортисти, рекао нам је Милан Стринковић.

На тренингу смо се уверили да деца радо тренирају, извршавају све спортске задатке. Тренера слушају. Стринковић поред стручности има ауторитет, али и огромно стрпљење да одговори свим изазовима које прати рад са децом овог узраста.

Тренинзи се одржавају у малој сали Хале спортова „Владе Дивац“ у Врњачкој Бањи, понедељком, средом и петком у 18 сати.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial