Skip to content

Document Header

Скулптуре Томе Томића

Скулптуре Томе Томића published on

– Арматура кишобрана се претвара у механичког паука или лунарно самоходно возило. Сви предмети су са бодљама. Принцезина златна ципелица је са бодљама.Изложба томе томића

Сликаркин јеж живота подсмехује се месту уметности у савременим животима. Столица јеж би требала да буде постављена уместо свих функционерских фотеља. Јеж флашу би требало патентирати за лечење алкохолизма. Брендирани најке јеж је за оне склоне робним маркама, рекла је Јелена Боровић Димић приликом отварања изложбе вајара Томе Томића, 12. априла у Замку културе.

– Највеће достигнуће у мом животу су моја деца, а ово у овој земљи дође као хоби, нажалост. Уместо да можемо да живимо од тога, ми се сад само бавимо неким хобијем који се зове уметност, рекао је Тома Томић обраћајући се посетиоцима изложбе.

Тома Томић рођен је у Врбасу 1979. године. Дипломирао је вајарство 2003. године на ФЛУ Приштина са привременим седиштем у Звечану. Излагао је на више самосталних и колективних изложби. Добитник је више награда за скулптуру и цртеж: прва награда за цртеж на Јесењем ликовном салону у Врбасу 1998, прва награда за скулптуру на Пролећном салону у Врбасу 2003, трећа награда за скулптуру на изложби Ниш арт фондације у Нишу 2008. године. Уметник сада живи у Врњачкој Бањи, отац је троје деце.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial