Skip to content

Document Header

СКУПШТИНА ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

СКУПШТИНА ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ published on

Трећа редовна Скупштина одбојкашког савеза Србије, одржана је 11. маја у Хотелу „Фонтана“ у Врњачкој Бањи.

Борба за популаризацију одбојке не води се само на терену и на одбојкашкој мрежи, већ све више и на друштвеним мрежама. ОСС је препознао потребу да по први пут организује панел дискусију „Значај друштвених мрежа у промоцији одбојке“. Скупштини су присуствовали сви делегати ОСС, представници одбојкашких региона у Србији и представници одбојкашких клубова. О значају друштвених мрежа, маркетингу и важности неговања интернет публике говорили су људи који се тиме баве на нивоу Савеза и на нивоу клубова.

 „Ово је јако значајна Скупштина јер је обухватила две радионице о друштвеним мрежама и презентацији телевизије Одбојкашког савеза Србије која се може пратити на Јутјубу,  где смо кроз примере  ОК „Тент“ и ОК „Војводина“ приказали њихов начин рада  и позвали све остале клубове да следе пример ових клубова и тиме привуку што већи број пратилаца на друштвеним мрежама и сопственим сајтовима“, изјавио је Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије.

 Према његовим речима, држава издваја више новца за Фудбалски и Кошаркашки савез иако одбојкаши у току године имају више припрема и такмичења него други. Гајић је нагласио да је потребно више радити на промоцији одбојке, како би Савез имао више новца. Боља финансијска ситуација, омогућила би и боље припреме за велика такмичења, која очекују женску и мушку одбојкашку репрезентацију, закључно са квалификацијама за летње Олимпијске игре у Токију.

„Женска одбојкашка репрезентација има ове године четири такмичења, мушка три, обе имају по једно европско првенство, квалификације за Олимпијаду и Лигу нација. Најважније су квалификације за ОИ јер је изузетно тешко квалификовати се за Олимпијске игре“,  рекао је Гајић.

Учеснике Скупштине Oдбојкашког савеза Србије, поздравио је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial