Skip to content

Document Header

Соната у Замку културе

Соната у Замку културе published on

У Замку културе 9. августа одржан је концерт пијанисткиње Марије Глуваков Меденице.Koncert Marije Gluvakov 1

На репертоару су се нашле сонате Волфганга Амадеуса Моцарта и Сергеја Прокофјева, као и трансцендентална етида „Мећава“ Франца Листа и концертна парафраза на Вердијеву оперу „Риголето“.

Марија Глуваков Меденица дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Милоша Ивановића. Специјализирала је камерну музику у класи професорке Оливере Ђурђевић. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Душана Трбојевића, Арба Валдме, Оливере Ђурђевић, Сергеја Дорењског и Андреја Писарјева. Добитник је многобројних награда на републичким и савезним такмичењима, као и награда на међународним такмичењима у Риму и Стрези. Одржала је низ реситала, учествовала на музичким свечаностима БЕМУС и НОМУС, и више пута наступала као солиста са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички“ као и Камерним оркестром „Корнелије“. Године 1996. примљена је у чланство Удружења музичких уметника Србије.

Са успехом се бави и педагошким радом. Предавала је као асистент Катедре за клавир на ФМУ у Београду и као стручни сарадник на Факултету уметности у Косовској Митровици. Од 2008. године на Факултету уметности предаје у звању доцента за уметничку област Клавир.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial