Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – 19-ог за број 19

Србија у ритму Европе – 19-ог за број 19 published on

Највећа дечја манифестација у нашој земљи “Србија у ритму Европе” биће одржана у Ћуприји 19.06.2016. године, са почетком од 17 часова, у директном преносу на Другом програму Радио телевизије Србије.srbija u ritmu evrope vrnjacka banja

Свој дебитански наступ на Осмој манифестацији “Србија у ритму Европе” или малој Евровизији у Србији имаће Врњачка Бања. Прошле године, победу су однела деца из Ћуприје и тиме су ово такмичење довела у свој град. Спортска хала “Ада” у Ћуприји биће мала да прими све заинтересоване гледаоце, који желе да подрже децу из својих општина, а такмичеће се деца – Александровца, Бачког Петровца, Бечеја, Беочина, Богатића, Бруса, Ћићевца, Ћуприје, Инђије, Прибоја, Рашке, Ражња, Сјенице, Сомбора, Србобрана, Сремских Карловца, Варварина, Велике Плане, Врбаса и Врњачке Бање.  

У конкуренцији од 20 споменутих општина, Врњачка Бања ће наступити под редним бројем 19, а победника ће у односу 50:50 одабрати стручни жири делегиран од стране општина које учествују и гледаоци РТС 2, који ће гласти СМС-ом. Гласање СМС-ом ће бити могуће од оног тренутка када водитељи програма, у живом преносу, дају знак за почетак гласања, које ће трајати 20 минута. У том временском периоду, за децу Врњачке Бање моћи ће да се гласа слањем неограниченог броја СМС порука, садржине ПЕСМА 19, на број 4441, a цена поруке износиће 38 динара.

Деца Врњачке Бање, коју подржава Амбасада Израела,  у финалу манифестације “Србија у ритму Европе”, представиће се песмом Light на хебрејском језику, популарног израелског певача Елиада.  vrnjacka banja srbija u ritmu evrope

Боје Врњачке Бање на овој манифестацији браниће, њих једанаесторо – вокали Катарина Богићевић и Гала Станковић, док ће за плес бити задужени Теодора Поповић, Марија Божанић, Тијана Стојковић, Анђела Ивковић, Ања Свилановић, Теодора Стаменковић, Ивона Ивановић, као и брејкери Немања Стаменковић и Стефан Стаменковић.

Нама остаје да подржимо децу Врњачке Бање, гласањем, јер у случају победе Врњачке Бање, деца ће о трошку организатора манифестације “Србија у ритму Европе”, отићи 7 дана у Израел, док ће 50% нето износа, који буде сакупљен од порука бити уплаћен у буџет општине Врњачка Бања, за потребе унапређења и квалитета услова рада школа, из којих деца долазе.

Зато, 19.06.2016. године, од 17 часова, у живом преносу на РТС 2, подржимо децу Врњачке Бање и гласајмо – ПЕСМА 19, на 4441.

Текст: Срђан Удовичић

Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial