Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Анђелу Ивковић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Анђелу Ивковић published on 2 коментара на Србија у ритму Европе – Представљамо вам Анђелу Ивковић

Како Анђела Ивковић долази из Ћићевца, била је у прилици да се упозна са манифестацијом “Србија у ритму Европе”, на којој је Ћићевац и прошле године учествовао.v banja srbija u ritmu evrope 

Као и сви остали учесници највеће дечје манифестације у нашиј земљи “Србија у ритму Европе”, тако и Анђела Ивковић чланица тима Врњачке Бање, за поменуту манифестацију, броји дане до финала, које је заказано за 19.06.2016. године, а које ће гледаоци моћи да прате од 17 часова, на Другом програму РТС-а.

Анђела Ивковић рођена је је у Параћину 1999. године, долази из Ћићевца и у Врњачкој Бањи је већ две године како каже “на привременом раду”, односно на шкловању. Похађа Угоститељско-туристичке школе са домом ученика у Врњачкој Бањи, смер туристички техничар. Анђела за себе каже да је веселе природе, ведра, насмејана и увек спремна за нова познанста, која јој је свакако донела манифестација “Србија у ритму Европе”. Слободно време настоји да квалитетно искористи, усавршавајући  немачки језик, који је почела да говори са својих 5 година. Према томе, не чуди што јој је омиљени певач, немачка звезда Tim Bendzko, а песма Ohne zuruck zu sehen. Када је у питању домаћа музичка сцена ужива у вокалима, попут Јелене Томашевић и Марије Шерифовић, док се најлакше развесели уз групу Министарке. Укратко, воли сву ону музику, која прија њеном уху. Жао јој је што није у могућности да више времена проводи са својим кућним љубимцима, златним ретриверима,  Белом и Џонијем. Посебно место, у њеном срцу заузима један Душан, који јој је поред породице и најбоље другарице Анђеле Кутић највећа подршка.

Како Анђела Ивковић долази из Ћићевца, била је у прилици да се упозна са манифестацијом “Србија у ритму Европе”, на којој је Ћићевац и прошле године учествовао.

srbija u ritmu evrope andjela ivkovicКада је кроз школу прошло обавештење, да је Врњачка Бања узела учешће у манифестацији “Србија у ритму Европе” и да ће аудиција бити одржана у сали Врњачког биоскопа, одмах сам се пријавила. Из искуства неких мојих пријатеља из Ћићевца, који су наступали годину дана раније на овој манифестацији, знала сам да је у питању велики пројекат и желела сам да будем део истог”, истиче Анђела. За разлику од осталих чланова тиме Врњачке Бање, Анђела се на аудицији није представила модерним играма, већ фолклором. С обзиром да сам више од шест година била члан једног Културно-уметничког друштва, логично је било да се жирију представим фолклором и за ту прилику одабрала сам игре из Пчињског краја. Морам бити искрена, да нисам очекивала пролазак, с обзиром да су из појединих школа наступала деца, која чине једну фолклорну групу. Осим тога, није се могао занемарити таленат оне деце која су се представљала кроз песму и неке друге врсте игара. Тиме су моје одушевљење и срећа били већи, када су између осталих, прочитали и моје име”, наводи Анђела.

Након формирања тима који ће представљати Врњачку Бању на манифестацији “Србија у ритму Европе”, Анђела сазнаје да је заправо она једина, која игра фолклор.

“Имала сам велики страх, да ли ћу успети да се уклопим у формирану групу, пошто сам једина “фолклорашица”. Међутим, захваљујући овој манифестацији, не само што сам научила нове плесове, попут самбе, хип-хопа, већ сам упознала и нове људе, дивне особе, с којима сам се током припрема спријатељила. Сматрам да ће нам управо то пријатељство помоћи да на што бољи начин, уз дивну песму коју смо добили од Амбасаде Израела у Београду, представимо Врњачку Бању, за коју ће, осим Врњчана и становници Ћићевца гласати на 4441 и слати поруке садржине ПЕСМА 19″, речи су Анђеле Ивковић.  

2 коментара

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial