Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Ању Свилановић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Ању Свилановић published on

За финале манифестације “Србија у ритму Европе”, спремна је и Ања Свилановић, која је део тима Врњачке Бање. Srbija u ritmu Evrope Vrnjacka Banja

Ања Свилановић има четрнаест година и ученица је Основне школе “Попински борци”. Иако се прибојавала хемије, временом јој је тај предмет постао омиљен и како сама каже, веома јој добро иде. Ову ученицу седмог разреда красе упорност и одговорност, као и нестрпљивост, која је карактеристична за особе њених година.  Не подноси лаж и превару, а издају од неког до кога јој је стало не прашта. Ужива слушајући песме Аријане Гранде, посебно док сама или у друштву спрема слаткише. Обожава cheesecake.  Имала је једну неостварену жељу, која јој се недавно и остварила. Добила је дуго очекиваног пса, коме је дала име Жиле и с којим би могла без престанка да се игра.

За манифестацију “Србија у ритму Европе”, чије је финале заказано за недељу 19. јун 2016. године, а које ће у директном преносу преко РТС 2, од 17 часова пратити цела Србија, чула је од другарица с којима је и дошла на аудицију.

“Иако нисма била упозната са манифестацијом “Србија у ритму Европе”, сама помисао да некоме ко је са РТС-а, представим свој таленат и умеће у плесу, деловало је занимљиво. Када сам ушла у биоскопску салу, видела сам много својих другара за које сам знала да се баве плесмом, али и певање. Свесна сам била да неће моћи сви да прођу аудицију, већ само они који су најбољи. Показала сам на сцени оно што знам,  села сам и смирено, иако то није својствено за мене, чекала да видим ко ће чинити тим Врњачке Бање, на манифестацији “Србија у ритму Европе”. Игор Карадаревић, који је био и један од чланова комисије кренуо је да прозива имена. Међу прозванима биле су моје другарице с којима сам дошла, Ивона и Теодора. Међутим, мог имена није било. У тренутку када сам помислила да је то то, да ја нисам прошла. Међутим, баш у том тренутку биоскопском салом преко разгласа је одјекнуло име, Ања Свилановић. Верујте ми, то ми још увек одзвања у ушима, а осећај је био феноменалан. Осећања радости, збуњености, среће у тренутку су ме преплавила”, сећа се Ања. Anja Svilanovic

Након аудиције уследили су дани ишчекивања и питање, која ће Амбасада припасти Врњачкој Бањи и коју ће песму деца Врњачке Бање добити.

“Сазнавши да смо добили Израел осетила сам малу нервозу. Иако преферирам страну музику, до тада нисам имала прилику да чујем неку песму из Израела. Песма коју смо добили на прво слушање ми се није претерано допала. Међутим, временом сам је јако заволела и сада не прође дан да је не чујем и ван проба, неколико пута дневно”, наводи Ања.

Као и већини других такмичара и Ањи Свилановић, ова манифестација је донела нова познанства.

“Осим што сам стекла неке нове другаре, кроз припреме сам имала могућност да унапредим свој плес. Мислим да смо сви заједно одрадили једну добру ствар и верујем да ћемо на финалу у Ћуприји, како због кореографије, тако и због Каћине и Галине интерпретације бити високо позиционирани. Волела бих да следеће године манифестацију “Србија у ритму Европе” угостимо у Врњачкој Бањи, а то ће бити могуће једино ако победимо. Зато позивам, све читаоце електорнског издања Врњачких новина, да у недељу 19. јуна од 17 часова буду уз РТС 2 и да нас подрже слањем смс поруке ПЕСМА 19, на 4441″ поручује Ања.

 

Текст: Срђан Удовичић

Фото: Милан Митровић

 

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial