Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Галу Станковић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Галу Станковић published on

Један од адута Врњачке Бање на манифестацији “Србија у ритму Европе”, која ће се преносити на РТС 2, од 17 часова, 19. јуна 2016. године, биће и Гала Станковић. 

           ????????????????????????????????????

Гала Станковић управо је завршила осми разред Основне школе “Попинкси борци” и ових дана се припрема за пријемни испит, како би од првог септембра, села у клупу Гимназије. Себе описује као вечитог сањара и романтика, особу која има своје циљеве, ка којима тежи. Упорна је, свестрана, дружељубива, искрена, али како истиче, уме често бити и врло тврдоглава. Ужива у свирању гитаре, игрању фудбала у Женском фудбалском клубу Слога 036, али и у храни, при чему се посебно обрадају када су на менију шпагете. Обожава да слуша песме Џастин Бибера и његов је велики фан. Неостварена жеља јој је да научи да свира и клавир. Ваљда из тог разлога, приликом паузе на свакој проби, за наступ на Србији у ритму Европе, седа за клавир, који се налази у сали за вежбање. Каже да је за плес тотални анти-таленат, па је онда и јасно зашто у тиму Врњачке Бање пева.
С обзиром да воли музику, Гали се занимљивом учинила манифестација “Србија у ритму Европе”, те је одлучила да се пријави на аудицију, како би евентуално постала део тима Врњачке Бање.
“Након читања обавештења у школи, из ког сам заправо и сазнала за манифестацију “Србија у ритму Европе”, знала сам да ћу се појавити на аудицији. Пре свега јер музику обожавам, свидео ми се концепт манифестације, а онда и да од неких стручних људи, које је одредио РТС да спроведу аудиције широм Србије, сазнам колико сам заиста добра у певању. На самој аудицији, морам рећи да је трема била присутна, али она позитивна. Желела сам што пре да изађем на сцену и да се представим. На сву срећу, нисам дуго чекала, јер су ме прозвали међу првима. Мој наступ се заснивао на интерпретацији песме “Give me love” од Ed Sheeran-a, коју сам и одсвирала на гитари. Захвалили су ми се и вратила сам се у публику, међу остале кандидате. Иако, као што сам рекла нисам дуго чекала да покажем шта знам, до сазнања да сам постала део тима Врњачке Бање морала сам да се стрпим неколико сати, колико је трајала аудиција. Имала сам прилику да одгледам све наступе, да видим са чиме су се сви кандидати представили и тада сам схватила да наше школе на подручју општине Врњачка Бања, заиста имају талентовану децу. Управо због великог броја талентованих кандидата, сазнање да сам прошла у даље такмичење, у мени је изазвао шок и неверицу, али само на кратко, да бих затим осетила неизмерну срећу, радост и еуфорију”, говори нам Гала.

           ????????????????????????????????????

Сазнање да је Врњачкој Бањи као подршка на манифестацији, припала Амбасада Израела у Београду, код Гале је проузроковало одређену дозу бриге.
“Иако су ми се и мелодија и ритам песме допали на прво слушање, јако сам се забринула због текста. Наиме, певамо на хебрејском језику који је, како мени, тако и Каћи с којом певам, потпуно непознат, а притом и веома тежак за учење. Ипак, после мало мучења, текст смо одлично савладале. Иако бих волела да победимо, сматрам да је ипак најважније да достојно представимо Врњачку Бању, оставимо добар утисак на публику, дамо све од себе и уживамо у тих славних три минута. Добро, у нашем случају је и пар секунди више. Хахаха… ” наводи Гала, која би свакако волела да посети Израел и да се ближе и упозна с културом ове земље, на чијем језику пева у финалу манифестације “Србија у ритму Европе”, 19. јуна 2016. године.
Како би се жеља Гале Станковић, једног од вокала тима Врњачке Бање остварила, поред наклоности жирија, неопходан је и што већи број СМС порука, садржине ПЕСМА 19, приспелих на бој 4441. Верујемо да је свима јасно шта се треба радити. Гласајмо!

Текст: Срђан Удовичић Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial