Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Немању Стаменковића

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Немању Стаменковића published on

Њему плесна сцена није страна, с обзиром да је наступио на великом броју такмичења. Ипак с нестрпљењем очекује 19. јун 2016. године, када ће са својим другарима представљати Врњачку Бању, на манифестацији “Србија у ритму Европе”. Он је Немања Стаменковић.  MMP_0658

Немања Стаменковић је рођен пре 12 година, а данас је ученик шестог разреда Основне школе “Попински борци”. За себе каже да га плес покреће и да му даје снагу, што и не треба да чуди, јер од како зна за себе, плес је присутан у његовом животу. Своје прве плесне кораке научио је уз своју мајку, којој је плес првенствено био хоби, да би данас водила удружење плеса “М.Н.С. Моји анђели”, чији је, поред великог броја младих, и Немања члан. Када слуша песме Carson Lueders-a, звучнике углавном појача до максимума, док хип-хоп групу Jabbawockez и то што они раде, јако поштује. Дружељубиве је природе, а део дана обавезно мора да одвоји за своје кућне љубимце, пса Банија и мачку Машу. Свој први наступ пред публиком и жиријем имао је са својом старијом сестром Маријом, када му је било пет година. Иза себе има наступe у емисији “Жикина шареница” и на концерту Драгане Мирковић. Од великог броја плесних такмичења на којима је учествовао како у појединачној, тако и у групној конкуренцији, са којих се враћао са медаљама, наградама и признањима издваја Међународно такмичење – Врњачка Бања 2014., захваљујући ком се квалификовао на Европско такмичење, које је одржавано у Македонији. У својој колекцији награда има и титуле Балканског првака 2016. године, државног првака у брејкденсу за 2015. и 2016. годину, чиме се квалификовао за Светско првенство, које ће бити, у октобру, одржано у аустријском граду, Грацу. Srbija u ritmu Evrope (20)

Иако  иза себе има бројна такмичења, за Немању је изазов да на манифестацији “Србија у ритму Европе”, представља управо место из ког је, Врњачку Бању.

“На аудицији сам се појавио са осталим члановима плесног удружења, чији сам члан. Једва сам чекао да ме прозову и да покажем шта знам. Када сам изашао на сцену и заплесао, уследио је јак аплауз. Био сам сигуран да ћу постати члан тима Врњачке Бање  и то се догодило. Аудицију су прошли, моја старија сестра Марија Стаменковић, као и млађи брат Стефан, такође чланови “М.Н.С Моји анђели”. Шта да кажем, осим да смо тај таленат очигледно наследили од маме, мада и тата када хоће, уме добро да скине сваки корак. Хахаха”, кроз осмех каже Немања Стаменковић.

С обзиром да је брејкденс специфична врста плеса, Немања је с нестрпљењем очекивао да чује песму, уз коју ће играти.

“Када сам чуо песму из Израела, одмах сам приметио један део, који је био идеалан за брејкденс. Заједно са свим нашим другарима који су прошли аудицију, сестра, брат и ја смо почели да припремамо кореографију. Међутим, због операције Марија је била приморана да се повуче из даљих припрема, али без обзира на то она ће максимално подржавати Стефана, мене и цео тим Врњачке Бање, на финалу, које је заказано за 19. јун 2016. године, а чији ће пренос сви они који не буду били у Ћуприји моћи да гледају на Другом програму РТС-а, да навијају и да гласају на број 4441, слањем поруке ПЕСМА 19”, закључује Неманња Стаменковић.

 

Текст: Срђан Удовичић        Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial