Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Теодору Поповић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Теодору Поповић published on

Теодора Поповић већ задњих пет месеци, са својим другарима припрема наступ, са којим ће представљати Врњачку Бању, на највећој дечјој манифестацији „Србија у ритму Европе“, 19.06.2016. године, од 17 часова, у директном преносу на РТС 2.

????????????????????????????????????

Теодора Поповић рођена је 1997. године и у хороскопу је Лав. Као и већину припадника рођених у овом знаку и Теодору карактеришу дружељубивост, оптимистичност и неисцрпна енергија. С тога и не чуди што Теодора на плесном подијуму може провести сате и сате, а да се притом не умори. Осим у плесу, који тренира од малена, Теодора воли да чита књиге, црта, пише, фотографише, али и да се нађе испред објектива фотоапарата у улози модела. Ова матуранткиња Врњачке гиманзије, која планира да упише Филолошки факултет, посебно ужива у тренуцима које са најбољим другарицама проводи у башти неког од Врњачких кафића, ћаскајући уз кафицу или чај. Обожава свог пса Блекија, као и мачку Звончицу.

Сазнавши да ће Врњачка Бања имати своје представнике на манифестацији „Србија у ритму Европе“, Теодора се ни тренутка није премишљала око пријаве на аудицију.

„На аудицију сам  тог хладног јануарског дана, кренула у пратњи друга, уверена да немам конкуренцију и да сигурно пролазим даље. Иако сам била поприлично смирена, у тренутку када сам ушла у препуну салу нашег биоскопа, ситуација се променила 200%.  Ухватила ме је нервоза, „ноге су ми се одсекле“. Тек тада сам схватила колико је мојих вршњака или млађих од мене, дошло на аудицију са истим уверењем као ја, да су управо они најбољи. Док сам чекала свој ред, гледала сам како неки моји другари и познаници излазе на бину и бивају одбијени и то баш они за које сам била сигурна да ће постати део тима Врњачке Бање, а тиме и манифестације “Србија у ритму Европе”. Када су прозвали моје име, устала сам и кренула према бини, међутим кроз главу ми је пролазило хиљаду мисли и питања. Да ли сам могла боље да припремим тачку? Да ли сам требала нешто друго да обучем? И, зашто се свега сетим у последњем тренутку, хахаха… Међутим, чим сам изашла на бину и чула прве тактове музике, трема, страх, нервоза, како год то назвали у потпуности је нестало. Била сам своја на свом терену”, речи су Теодоре Поповић.

????????????????????????????????????

Након успешне аудиције и неизмерне среће што је постала део тима Врњачке Бање, уследило је мало разочарење, јер Врњачка Бања, као подршку није добила неку од земаља коју је Теодора желела.

“Потајно сам се надала да добијемо неку земљу Скандинавије. Искрено, највише сам желела да то буде Шведска, јер ћу већ крајем месеца покушати да упишем шведски језик. Међутим, када сам чула Елиада и песму Light, коју нам је доделила амбасада Израела у Београду, а коју поред Врњачке Бање представљамо на овој манифестацији, знала сам да је управо то оно што нам је потребно за успешан наступ. Да ли ћемо победити или не, то сад већ зависи од жирија и гледаоца Другог програма РТС-а коју буду гласали путем СМС-а, тог 19. јуна, од 17 часова. Наравно, било би лепо да на број 4441, стигне што већи број порука садржине ПЕСМА 19, односно за тим Врњачке Бање. У сваком случају, лично мени је веома драго што сам део ове манифестације и што ћу са дивним особама с којима већ пар месеци проводим дивне тренутке, представљати нашу Врњачку Бању, на манифестацији “Србија у ритму Европе”, речи су којима Теодора Поповић закључује своје излагање.

Текст: Срђан Удовичић       Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial