Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Теодору Стаменковић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Теодору Стаменковић published on

Једна од оних која ће кроз плес покушати да убеди чланове жирија манифестације “Србија у ритму Европе”, да баш максималне поене дају Врњачкој Бањи, јесте Теодора Стаменковић, која има 14 година.

          ????????????????????????????????????

Теодора Стаменковић ученица је Основне школе “Попински борци” из Врњачке Бање и члан тима Врњачке Бање за највећу дечју манифестацију “Србија у ритму Европе”, која се одржава 19. јуна 2016. године, а чији ће директан пренос бити на Другом програму РТС-а, од 17 часова. Теодора себе описује као спонтану и како сама каже “често веома погубљену особу”. Сматра да је њена највећа мана тврдоглавост, коју с дурге стране може гледати и као врлину. Јер, кад нешто зацрта да уради нико је не може убедити у супротно и спречити да дође до циља који је себи поставила. Плесом се бави већ одређени времнски период и у ком максимално ужива, а слободно време воли да прводи испред огледала шминкајући се и слушајући песме своје омиљене певачице Ариане Гранде, на чији би концерт одмах отишла, ако би јој се указала прилика.
Док су многи основци и средњошколци на аудицију за Србију у ритму Европе, дошли са унапред припремљеним наступима, Теодора није ни била свесна о чему се заправо ради.
“Видите, овако… Као прво ја нисам ни знала да је то икаква аудиција. Моја јако добра другарица Ивона, која је такође део овог тима, позвала ме је да са њом одем до Врњачког биоскопа и да играмо са другом децом наших година. С обзиром да плес обожавам, није баш морала да ме убеђује. Тек на лицу места сам увидела да се ради о аудицији и да је у питању озбиљна ствар. Тада сам помислила и рекла “У реду Теодора, кад си већ ту, зашто не би окушала срећу”. Изашла сам на сцену, показала шта знам и нешто касније, сазнала да сам баш ја, једна од оних који задовољавају критеријуме, у погледу плеса, које су поставили људи са РТС-а”, истиче Теодора.

          ????????????????????????????????????

Као и осталих десет чланова тима, тако је и Теодора Стаменковић са нестрпљењем чекала жреб, како би сазнала која амбасада је припала Врњачкој Бањи и уз које ће ритмове плесати.
“Када сам први пут чула песму Light, od izraelskog pevača Eliada, свидео ми се само први део. Међутим, поновним слушањем заволела сам мелодију и ритам, а када смо почели са инструкторима плеса да радимо на кореографији, била сам свесна да бољу песму нисмо могли добити, за такмичење на манифестацији “Србија у ритму Европе”. Сматрам да ова манифестација представља велику могућност за све учеснике како Врњачке Бање, тако и осталих градова који су ове године узели учешће. Осим што сви имамо прилику да унапредимо и усавршимо своја до сада стечена знања из области плеса, односно певања, истовремено нам је пружена шанса да упознамо своје вршњаке из других градова, који такође уживају у песми и плесу. Укратко, ова манифстација шири љубав и пријатељство”, истиче Теодора.
Као што верује у чланове тима Врњачке Бање, Теодора исто тако верује да ће Врњчани у јако великом броју гласати 19. јуна 2016. године, на број 4441, поруком садржине ПЕСМА 19 и тиме омогућити што бољи пласман деце Врњачке Бање, на Осмој по реду, манифестацији “Србија у ритму Европе”.

Текст: Срђан Удовичић       Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial