Skip to content

Document Header

СРЕЋКО СПАСИЋ МЕЂУ ЕВРОПСКОМ БЕНЧПРЕС ЕЛИТОМ

СРЕЋКО СПАСИЋ МЕЂУ ЕВРОПСКОМ БЕНЧПРЕС ЕЛИТОМ published on

На Европском првенству у бенчпресу у организацији GPC федерације одржаном од 19. до 26. маја у Тисакечке, Мађарска, наступила је европска бенчпрес елита. Међу најбољим такмичарима наступио је и наш суграђанин, првак државе и носилац титуле првака Балкана у две федерације, Срећко Спасић.

Преко 650 такмичара дошло је да се бори за медаљу, а Срећко је наступио у категорији до 100 килограма и са подигнутих 195 kg освојио 4. место доказавши тако да спада у сам врх овог спорта у Европи.    

Након наступа, Срећко је изјавио да му је ово такмичење од великог значаја: „Осећам као да је сав претходни рад водио ка овој тачки. Након сати и сати вредног тренирања уз све претходне медаље, освојио сам и диплому која доказује да како и ја сам, тако и српски бенчпрес јесте међу најбољима на Старом континенту.

Читаво искуство је нешто што никада нећу заборавити. Представљати Врњачку Бању и подизати огромне килаже и тако парирати најјачима је осећај који изазива понос.“

Иако је и медаља била на видику, Срећко каже да не постоји жал за бољим пласманом и сматра да је и сам долазак на такмичење оваквог калибра успех за себе.

П.Н.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial