Skip to content

Document Header

Свечана Академија поводом 70. година “Меркура”

Свечана Академија поводом 70. година “Меркура” published on

Испред зграде Купатила, 13. јула, у раскошном амбијенту Централног бањског парка, одржана је свечана Академија поводом јубилеја „Меркура“.jubilej merkur

Стотинак званица обишло је музејску поставку, а обратио им се и аутор Огњан Топаловић. Импресивна Академија одушевила је публику изузетним културно-уметничким колажом. Водитељи Горица Динуловић и Александар Радојичић провели су присутне кроз мозаички времеплов трајања „Меркура“.

Развојни пут „Меркура“ током 70 година постојања, на креативан начин у форми филмског времеплова за који је сценарио писао проф. Милан Никодијевић, премијерно је емитован за све присутне званице. Наступила је сопран Милица Николић, мастер студент музичког конзерваторијума у Бечу, тенор Жак Радинсон, који је своју каријеру остварио у Шведској, као и гудачки квартет „Алегро“ из Ниша.

На завршници ове гала вечери, подељене су повеље захвалности као симбол успешне сарадње са институцијама: Министарству здравља, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Републичком Фонду за здравствено осигурање, Републичком Фонду за пензијско и инвалидско осигурање и Општини Врњачка Бања. Повеље су уручене и свим досадашњим директорима „Меркура“ или члановима њихових породица.

–  Овоје прилика да се захвалим нашим партнерима, пре свега Министарству здравља које већ деценијама помаже активно и кроз инвестиције, али моного више кроз то што поставља директоре, помаже у раду, омогућује ту социјалну политику која нама дозвољава да одемо у Републички фонд здравства и преко њих добијемо социјалне пацијенте. Данас „Меркур“ има 320 лежаја од РФЗ-а, а онда се надовезују наши велики пријатељи, Пензиони фонд који нам пошаље преко 1.400 пацијената на годишњем нивоу, Министарство рада које нам пошаље ратне војне инвалиде, представници радних организација који шаљу своје раднике. Захваљујући овим пријатељима, на годишњем нивоу, 50% пословања је од државе, а преосталих 50% је од комерцијале и то је оно што је „Меркур“ успео у последњих 10 – 15 година, да споји оно што не постоји ни у једној од бивших република Југославије, да је сачувана медицина, развијен велнес и спа туризам., рекао је др sc. мed. Дејан Станојевић.

Зоран Бабић обратио се присутнима у име бившег директора Милана Бабића, а у име добитника признања обратио се државни секретар Ненад Нерић.

– Велико је задовољство бити вечерас овде када се зна да неко прославља 70. рођендан. Вечерас овде јесте и част да у име добитника ових повеља, односно организација од којих се очекује да помогну да „Меркур“ овако виталан дочека и стоти рођендан, се захвалим и пре свега честитам свим запосленима, рекао је Нерић.

Аутори свечане Академије заслужују сваку похвалу: Миодраг Миљковић (концепт), проф. Милан Никодијевић (сценарио), проф. Миодраг Динуловић (режија) и проф. Војислав Глишић (протокол).

М.Ст.Ј.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial