Skip to content

Document Header

Свечана додела диплома и признања ученицима УТШ

Свечана додела диплома и признања ученицима УТШ published on

Свечаност доделе диплома 64. и 65. генерацији матураната Угоститељско-туристичке школе, 18. јуна, у Конгресној сали „Zepter hotela“ отпочела је Студентском химном у извођењу школског хора под управом професора музичке културе – Игора Матића.uts diplome

Поздравну реч и речи добродошлице упутила је Јелена Чеперковић, директорка школа поздрављајући све оне који помажу или сарађују са овом образовном установом високог рејтинга.

„Поздрављам Његову Екселенцију Талала Елзика, помоћника председника Општине, представнике Финдације „Милан Вуковић“, представнике синдиката,  колеге директоре основних школа и директорку Гимназије, представнике установа и Удружења жена „Златне нити“, чланове Школског одбора, поздрављам професоре, матуранте и њихове родитеље. Захваљујући несебичном раду и прегнућу професора ученици наше школе су постигли сјајне резултате на свим такмичењима на којима су учествовали. Као образовна установа остварујемо бројна партнерства у земљи и иностранству. Посебно ми је задовољство што реновирамо школски ресторан „Истра“ и тако ставарамо још боље услове за одвијање практичног дела наставе. Ове вечери 172 ученика ће узети своје дипломе, а ја бих овом приликом похвалила разредне старешине који су водили одељења трогодишњих и четворогодишњих занимања. То су: Милан Кљајић, Снежана Митовски, Нада Нешковић Бркић, Олга Топаловић, Снежана Топаловић, Данијела Протић, Светлана Петровић и Иван Пауновић“, рекла је директорка Чеперковић.

Испред Скупштине општине Врњачка Бања матурантима се обратио Душан Стевановић, помоћник председника Општине и пожелео им пуно среће у будућем животу. Нагласио је да се у Врњачкој Бањи тренутно гради пет хотела и да ће за угоститељска и туристичка занимања бити отворена нова радна места где ће млади људи моћи да примене своје знање које су стекли током школовања.

У наставку је изведен пригодан културно уметнички програм, а наступили су: Магдалена Јевђић, Филип Шћеловић и „Поморавци“ који су одлично извели скечеве из ТВ серије „Село гори, а баба се чешља“ које су припремили са професорком Данијелом Васовић. Као гост наступио је хор „Абрашевић“ и извео песму „Оро се вије“ са диригентом Милутином Предолцем.

Завршни део свечаности протекао је у подели књига и награда учесницима такмичења на међународним такмичењима у Бања Луци, Љубљани, Крањској Гори, Термама Тополшица и Крајњској Гори као и на такмичењима из појединих предмета. Директорка школе је потом прогласила најбоље ђаке и ученицу генерације.

У оквиру трогодишњег нивоа образовања за најбољу је проглашена Анђела Гашић, а у оквиру четворогодишњег школовања Магдалена Јевђић која је проглашена и за Ђака генерације. Магдалена Јевђић је за постигнут успех награђена од Школе лап топом, а од Фондације „Милан Вуковић“ новчаном наградом у износу од 25.000 динара. Награду Магдалени Јевђић уручио је Радослав Перовић, професор ове школе у пензији и један од чланова УО Фондације „Милан Вуковић“.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial