Skip to content

Document Header

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА У РУЂИНЦИМА

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА У РУЂИНЦИМА published on

Здравствена амбуланта „Слађана Миодраговић“ у Руђинцима, која је намењена становницима насељених места Руђинци, Штулац и Врњци отворена је 5. јуна.

Просторије објекта  користиће се и за канцеларије месних заједница Врњци и Руђинци, као и за канцеларију Матичног подручја Врњци, Руђинци, Штулац, Станишинци и Гоч.

Уз присуство великог броја грађана, објекат је свечано отворио Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања.

– Поштовани грађани Штулца, Врњаца и Руђинаца, желим да се свима захвалим што сте дошли данас овде да заједно отворимо реновирани објекат некадашње „Мофазе“ који је био у јако лошем стању. Влада Републике Србије је овај објекат доделила нама на основу нашег захтева. Ми смо одлучили на основу вашег захтева да се овде уради амбуланта која би опслуживала грађане три села и која би вам омогућила да не морате да идете у Дом здравља у Врњачку Бању. Имаћете здравствене услуге у вашем матичном месту и ми смо после много година решили проблем канцеларија месних заједница Руђинци и Врњци и Месне канцеларије. Ово место је замишљено тако да покрива три месна подручја, Штулац, Врњце и Руђинце, по питању амбуланте. По питању рада месне заједнице, од данас ће савети ваших месних заједница, ваша удружења имати своје канцеларије у којима ће се решавати битна питања која се тичу ваших села.

Ово је још један допринос развоју Врњачке Бање и сигуран сам да нас после овог уређења очекује даље уређење овог простора где ћемо створити један нови центар за све вас који живите овде. То смо обећали и то смо испунили. Захвалан сам људима који су учествовали у овом раду, пре свега извођачима радова, захвалан сам Дому здравља Врњачка Бања и директорки др Весни Малићанин на великом доприносу да се ова Амбуланта отвори, захвалан сам донаторима који су учествовали својим донацијама да се овај простор што боље оплемени и да буде у општој употреби вас мештана. Остаје нам да припремимо и простор за опремање апотеке како бисте имали могућност да се у државној апотеци снабдете са лековима, да не морате да идете у Врњачку Бању за лекове. Имаћете лепши и лакши живот са вишим стандардом. Ја сам данас поносан што сте данас дошли да укажете част овом објекту који је за вашу употребу. Имаћете добро медицинско особље, имаћете стално отворена врата Месне канцеларије и канцеларија месних заједница. Све ово биће узалуд ако ви не активирате овај простор. Позивам све вас који живите на простору ове три месне заједнице да пребаците здравствене картоне у ову Амбуланту. Врло брзо ћемо отворити Апотеку у сарадњи са Апотекарском установом Краљево. Сви ћете имати могућност да решавате ваше комуналне, инфраструктурне и друге проблеме преко ваших савета месних заједница. Активирајте се ви који имате удружења, тражите од савета месних заједница да вам уступе канцеларије за одржавање ваших састанака, све у циљу подизања друштвене свести, боље организације вас који живите на овим просторима.

У последње три године доста средстава смо уложили да овај крај овде подигнемо на виши ниво. Урадили смо реконструкцију пута који представља једну врсту индустријске зоне, завршили смо комплетно Школу у Врњцима, школску халу, Вртић, обезбедили смо сигуран долазак ваше деце у школу, аутобуско стајалиште, паркинг простор, фудбалски терен који ће наредних пар месеци користити за припреме најелитнији клубови Србије. Ми ту не стајемо. Радимо нов фудбалски терен, радићемо пешачку стазу од завршетка скретања за Штулац према центру до Попине. То је договорено и уговорено и радиће се у наредна два-три месеца. Тиме ћемо заокружити целину овог места, сасвим сам сигуран да смо овим начином и приступом подигли стандард. Наравно, остаје још много тога да се ради. Радићемо у току ове године пресвлачење одређених путних праваца од Школе према Савићима и на другу страну према Ресторану „Шаран“. Средићемо тај простор, а оно на чему радимо је и пројекат уређења речног корита на локацији код „Шарана“, наравно, уз помоћ државе, рекао је Ђуровић и подсетио присутне на бројне остварене велике инвестиције у Врњачкој Бањи које су доказ да Бања напредује, уз констатацију да локална самоуправа ниједног тренутка није запоставила развој села врњачке Општине.

– Ова Амбуланта носиће име по вашој и нашој суграђанки Слађани Миодраговић и ја се захваљујем њеној породици која је такође дала значајна средства да овај амбијент изгледа лепше. Хвала Слађани на свему што је учинила за вас мештане, за Врњачку Бању! Ми смо поносни и желимо да њено име стоји управо овде, завршио је Ђуровић поздравни говор који је био испраћен бурним аплаузом. Уследио је обилазак просторија новоотвореног објекта.

Мештани Штулца, Руђинаца и Врњаца веома су задовољни што су добили Амбуланту.

– Жеља нам је била да се отвори Амбуланта. Много сам срећна, јер године чине своје. Имам 74 године и потребно ми је да имам близу лекара, да се мало полечим и да доживим своју стоту, каже Добрила Радовић из Руђинаца.

– Пре 60 година је овде постојала Амбуланта у којој је радио лекар као и стоматолог. Значи, ми смо чекали готово 50 година да се поново отвори Амбуланта. Ја имам много година и нама ће много да значи, пешице ћемо моћи да дођемо на лекарски преглед. Велико нам је задовољство и радост што нам се отвара Амбуланта, рекла нам је Живка Џамић из Врњаца.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial