Skip to content

Document Header

Свети врачи у Дому здравља

Свети врачи у Дому здравља published on

Празник светих врача Козме и Дамјана обележен је 14. новембра у врњачком Дому здравља који ове светитеље и лекаре слави као заштитнике своје професије.slava

Овогодишњи домаћин славе било је Одељење за радиолошку дијагностику, односно др Весна Петровић. Поред представника локалне самоуправе, међу гостима славе били су и директори јавних предузећа као и чланови Управног и Надзорног одбора Дома здравља.

Велики број запослених у Дому здравља, лекари, медицинске сестре и техничари, немедицински кадар присуствовао је свечаном чину сечења славског колача који је обавио свештеник Саша Ковачевић.

– За данашње окупљање леп је повод: наша докторска слава, наши заштитници Свети Козма и Дамјан. У овим временима пуним изазова и искушења, моралну снагу да истрајемо на путу поштења, правде и хуманости даје нам не само вера у Бога, већ како сам и раније више пута напоменула, вера у сопствене снаге, знање и стручност.slava 2

И ове године смо сви у Дому здравља заједничким доприносом остварили највиши ниво квалитета здравствених услуга својим стручним, креативним и савесним радом. За такав однос према раду, подизање нивоа квалитета здравствене заштите, запосленима у Дому здравља и мени лично као директору одато је признање остваривањем стратешког циља – добијањем сертификата од стране Министарства здравља Републике Србије о акредитацији на седам година. Трудићемо се да тај углед и реноме који Дом здравља „Др Никола Џамић“ има у стручним круговима медицинских институција и појединаца у Министарству здравља задржимо и у наредном периоду.

Волимо људе, верујемо у свој позив и са поносом кажем да нашим пацијентима данас пружамо више него што смо пружали јуче, рекла је др Весна Малићанин, директорка Дома здравља, поздрављајући присутне у име колектива и у своје име. Она је истакла изузетну сарадњу са локалном самоуправим и захвалила се на на томе.

Домаћин наредне лекарске славе биће др Саша Перовић, односно Одељење за лабораторијску дијагностику.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial