Skip to content

Document Header

ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ НЕДА АТАНАСКОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ

ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ НЕДА АТАНАСКОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ published on

Петог марта, одржано је 19. такмичење у беседништву за ученике средњих школа, у организацији Гимназије „Светозар Марковић“ из Новог Сада и Српског филозофског друштва, под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне заједнице. Ученица врњачке Гимназије, Неда Атанасковић, IV-3, у тематској дисциплини, у којој су се вредновали естетско-уметнички елементи освојила је друго место.besednistvo

Да, потребно је да стигнемо до граница свог језика да бисмо занемели. Као да не умемо да заћутимо на време, јер људи који не могу да владају својом душом и својим срцем, још мање могу да владају својим језиком“ – цитат из награђене беседе Неде Атанасковић.
Ментор Неде Атанасковић био је мр Драгослав Ђуровић, професор филозофије.
Ово такмичење представља јединствену и аутентичну манифестацију овог типа, са тенденцијом даљег ширења. На овогодишњем такмичењу које се одржало под темом: „Границе мога језика су границе мога света“, учествовало је 11 школа.

– Први пут сам учествовала на такмичењу у беседништву и то је предивно искуство за мене. Драго ми је што сам достојно презентовала Гимназију и Врњачку Бању. Ово такмичење било је прилика да ми млади гласно и јасно пренесемо нашу поруку да не смемо занемарити свој језик како не бисмо изгубили национални идентитет, рекла нам је Неда Атанасковић.

Говорнике је оцењивао жири у саставу: проф. др Сретен Петровић, редовни професор Филолошког факултета у Београду, проф. др Бранка Јакшић Провчи, ванредна професорка на Филозофском факултету у Новом Саду и др Уна Поповић, доценткињја Филозофског факултета у Новом Саду.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial