Skip to content

Document Header

Такмичење у параглајдингу са прецизним слетањем

Такмичење у параглајдингу са прецизним слетањем published on

Такмичење у параглајдингу са прецизним слетањем „Goč open 2016“ , одржано је у организацији Спортског клуба „Вертиго“ и Ваздухопловног савеза Србије.Paraglajding Goč open 2016

Први пут  у Врњачкој Бањи одржано је такмичење „Goc open“ 2016 у параглајдингу са прецизним слетањем у организацији спортског клуба „Вертиго“ и Ваздухопловног савеза Србије.

По речима генералног секретара Ваздухопловног савеза Србије, Жељка Овуке, ово такмичење озбиљно претендује да наредних година буде део Лиге Србије, али и да угости пилоте параглајдере из целог света.

Време није ишло на руку пилотима, али су они најупорнији ипак летели.  Председник општине, Бобан Ђуровић званично је отворио такмичење и изразио спремност Општине Врњачка Бања да, и следеће године, Општина подржати реализацију овог такмичења. Председник је подсетио да ће Врњачка Бања у будућности бити окренута више  развоју спортско – рекреативног туризма. Тодор Недовић је освојио прво место, док је сребро однео тим Монтенегро.Реализацију такмичења помогли су и ЈП „Србија шуме“, СБ „Меркур“, Хотел „Краљ“ и многи други привредници.

 

Д. Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial