Skip to content

Document Header

ТЕКУЋИ РАДОВИ НА АКВА ПАРКУ

ТЕКУЋИ РАДОВИ НА АКВА ПАРКУ published on

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић је са директором Привредног друштва за пројектовање, инжењеринг, производњу, промет и услуга „Амига Аква“ д.о.о. Београд, Aлксандар Обрадовић, 17. јуна обишао радове на изградњи Аква парка и Спортско-рекреативног центра „Рај“ у насељу Рај.

Радови на изградњи Аква парка у Врњачкој Бањи, почели су 9. јула 2019. године и требало је да прва фаза пројекта буде готова крајем овог месеца. Међутим, због пандемије корона вируса и неповољних временских прилика током овог периода успорени су радови на изградњи ове туристичке атракције. Инвеститори наводе да су као нови рок за завршетак радова одредили први јун 2021.године. До сада је по речима Александра Обрадовића, директора ПД „Амига Аква“ д.о.о. у ову туристичку атракцију  уложено 2.500.000 евра , а вредност целе инвестиције биће око 9.500.000 милиона евра.

Понуду Аква парка који ће се простирати на 3,5 хекатара чиниће, између осталог, и неких 15 садржаја, односно 15 базена са 15 тобогана у првој фази. „Лења река“ у дужини од 400 метара, дечији базен са замком и бродом на око 600 квадрата, базен са таласима од око 2.000 квадрата , мали дечији базен са прскалицама  од око 150 квадрата и ресторан као и пратећи обејкти неопходни за потпуно уживање наших туриста. Председник општине рекао је да су сви имовинско правни односи решени и да се ради транспарентно, што се може проверити на сајту Агенције за привредне регистре.

„Инвестиција прве и друге фазе је негде око 7,5 милиона евра. Након тога ћемо наставити другу „б“ фазу која ће бити нешто око 2 милиона евра. Прошле године је извршена куповина и трећег плаца величине 1,2 хектара где се планира трг, фонтана, мали кафе садржај и све што припада једном оваквом комплексу. Овај комплекс ће моћи да прими 3.500 људи  и радиће 10 до12 сати дневно. У склопу ресторана моћи ћемо да избацимо 2.000 оброка за 2 сата, што значи да ће сви гости моћи без проблема да уживају у једном оваквом садржају. Да нас корона није зауставила овај Аква парк би био готов 1. јула ове године, међутим, одложено је отварање за следећу годину 1. јуна где ће бити готова прва фаза. Она мора бити готова 1. јуна 2021.“ нагласио је Александар Обрадовић директор ПД „Амига Аква“д.о.о.

Без обзира на све непогодности и прилике које нису ишле на руку радницима приведени су крају груби радови на машинској сали површине од око 600 квадрата која је комплетно укопана у земљу а одозго ће бити дечији базен од 600 квадрата. Започети су радови на базену са таласима где је ископан један део земље и урађен је подложни бетон и одрадађена је једна петина плоче за „лењу реку“ што чини неких стотинак метара. Оно што се успут ради јесте кишна и фекална канализација као и остали пратећи садржаји.

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial