Skip to content

Document Header

ТХ ТАКСИ БЕСПЛАТНО ПРЕВОЗИ ПАЦИЈЕНТЕ НА ЛЕЧЕЊЕ

ТХ ТАКСИ БЕСПЛАТНО ПРЕВОЗИ ПАЦИЈЕНТЕ НА ЛЕЧЕЊЕ published on

ТХ такси изашао је у сусрет молби Женског цетра Милица, који окупља пацијенте оболеле од карцинома, да им олакша борбу са тешком болешћу.

Пацијенти из Врњачке Бање и околине који примају хемиотерапију у Општој болници Студеница, од сада ће моћи бесплатно да путују до Краљева и назад. ТХ такси изашао је у сусрет молби Женског цетра Милица, који окупља пацијенте оболеле од карцинома, да им олакша борбу са тешком болешћу.

Наш суграђанин Ненад Јовановић, више од четири године бори се са карциномом. Једном недељно из Врњачке Бање путује у Краљево да прими хемиотерапију. До сада, аутобусом или линијским таксијем.

“Линијски такси, мораш да чекаш да се напуни па да крене, неће само мене да вози нормално. По сат времена се некад чека по врућини, гужви, Примиш хемиотерапију, мучнина. Ово пуно значи”; каже Ненад Јовановић.

Сави Ђурић из Врбе, која је већ други пут оперисала карцином. Сам гест и више значи од тога што више неће морати да размишља о превозу.

“Кад знаш да неко ипак мисли за излечење таквих болесника то је много добро. Психичка подршка је најбитнија у овим ситуацијама”, каже Сава Ђурић.

Женски центар Милица и ТХ такси, који је и  раније помагао оболелима, договорили су се да пацијенте из Врњачке Бање и околине, сваке среде превезу до краљевачке болнице и назад.

“Учествовали смо у неким акцијама и ово је био неки договор између нас две. Она је то преложила, ја сам наравно пристала зато што, ето, желимо да помогнемо људима који су у тим тешким ситуацијама”, каже Наташа Спасић, власница ТХ такси превоза.

“Ја се надам да ћемо послати поруку, не само у општини Врњачка Бања, већ шире, да се људи организују јер тај један одлазак и враћање није толико оптерећујуће за неког, а пацијентима пуно значи. Нарочито по овој врућини”, сматра Весна Бонџић, председница удружења Женског центара Милица.

Женски центар Милица већ је помагао краљевачкој онкологији. До сада, донацијом јастука и постељине, што је од великог значаја .

 Данијела Окошановић, главна сестра Дневне болнице и Одељења онкологије Опште болнице Студеница каже, “Они су заиста неко ко се увек одазове и увек и да идеју, а и што је јако битно, не заврши се само на идеји него се спроведе у дело. Оно што ће бити на нама да ти пацијенти у време када они долазе пола десет, десет, буду заједно примељени, и заједно збринути и у оквирно време завршени сви”.

Овом акцијом чланови Женског центра Милица испунили су један циљ. Пацијентима који иду на зрачне терапије потребан је превоз до 80 км удаљеног Крагујевца. То ће им бити теже да обезбеде, али, кажу, неће одустати.

ИЗВОР РТС

Бранкица Марковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial