Skip to content

Document Header

Трећа медаља за снажног Врњчанина

Трећа медаља за снажног Врњчанина published on

Мали је број спортиста који током своје каријере успеју да се оките медаљама, а међу њима, још мањи оних који са сваког такмичења донесу неко одличје.srecko savic

 Ако је судити по досадашњим успесима, наш суграђанин и члан ББФК „Буђелан Весна“ Срећко Спасић је на добром путу да се упише међу спортску елиту. Након освојене две златне медаље на претходним такмичењима, Срећко је почетком маја наступио на једном од највећих такмичења у држави у бенч пресу.

У организацији Pоwеrlifting  Савеза Србије и Међународне Федерације ИПФ у Бачком Петровцу  7. маја одржан је Serbian Open , отворено првенство Србије у бенч пресу као и Првенство Војводине. На овом првенству учествовало је 60 врсних такмичара, тако да је у свим категоријама била веома јака конкуренција и мале нијансе су одлучивале ко ће бити победник. Управо су те нијансе, које и чине разлику између освајача медаља и оних који не доспеју до победничког постоља, довеле до тога да Срећко, са подигнутих 190 кг освоји бронзану медаљу и добије заслужене честитке. О самом квалитету такмичења говори и податак да је на њему наступио Раде Савић,  наш европски и светски шампион који је овога пута био апсолутни победник, оборивши најстарији рекорд у овој Федерацији који датира из 1995 године. Након завршетка такмичења Раде и Срећко су имали прилику да разговарају и честитају један другом на успеху.

Такође,  оно што треба напоменути,  а читаоци нашег листа који су пратили претходне чланке о Срећковим наступима су имали прилику да се и сами увере, је да из такмичења у такмичење Срећко постиже све боље резултате, што није правило код свих спортиста. То свакако не треба да чуди,  с обзиром да је све боља форма на сваком наредном такмичењу била заштитни знак Весне Буђелан, нашег великог шампиона и тренера Срећка Савића.

О даљим Срећковим плановима у овом спорту који постаје све популарнији и којем се окреће све више младих,  обавестио нас је Предраг Николовски у својству секретара ББФК „Буђелан Весна“. Овом победом Срећко је изборио право да се појави на Балканском првенству. Ако је судити према његовом труду и знању тренера, можемо очекивати добар резултат тако да се сви надамо још једној медаљи – казао нам је Николовски. Ми се придружујемо жељама и још једном честитамо.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial