Skip to content

Document Header

Трибина др Светозара Радишића

Трибина др Светозара Радишића published on

У врњачкој Библиотеци 14. октобра проф. др Светозар Радишић, пуковник Војске Србије у пензији, доктор теорије ратовања, експерт за стратегију и доктрину, борбену готовост, „сведимензионалну одбрану“, „психолошки рат“, „неоружане облике агресије“ и „нови светски поредак“ одржао је трибину под називом „Нада у будућност Србије“. Модератор је био Горан Атанасковић, директор Библиотеке „Др Душан Радић“.tribina

„Неокортикални рат“, „Сатана се више не крије – Неокортикални рат против будућности“, „Скривено мисаоно оружје“, „Неоружани облици агресије“, „Освајање слободе-ратови будућности“, „Док мисли стварају космос“, „Магичност мисли“, „Мисаони изазови“ само су неки од наслова објављених књига проф. др Радишића.

  • Рат је постао општи рат, а да нико то није приметио. Сва средства која се примењују у неокортикалном рату су невидљива, од енергије (зрачења), преко засејавања простора психо-аеросолима, до информација. Методе припадају тзв. прикривеним дејствима. Могуће је закључивати само по манифестацијама менталног стања грађана.

Неокортикални рат је димензија рата у којој се различитим снагама, средствима и начинима утиче на кору великог мозга и сензације које у њој настају, с циљем да се утицајем на свест, подсвест, ум, вољу и дух супротстављене снаге приволе да прихвате циљеве рата као своје. То је рат без насиља и борбе.

Проф. др Радишић написао је 5 књига о моћи мисли. Он тврди да се све може урадити ако знамо да мислимо, а ми не знамо да мислимо. Мисао је моћна и то се учи. Научници су доказали да наше мисли утичу на биљке. Човек мора да мисли о мислима. Он мора да дорасте томе. Ми немамо позитивне мисли. Да би човек позитивно мислио он мора да зна шта је позитивна мисао. Негативне мисли морају да се одагнају. Мисао психосоматски утиче на организам. Размишљајући позитивно формира се позитиван карактер човека.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial