Skip to content

Document Header

Трибина о опасностима са интернета

Трибина о опасностима са интернета published on

У понедељак 16. маја 2016. године, са почетком у 17 часова, у сали Биоскопа Врњачка Бања, биће одржана трибина која ће се бавити опасностима са интернета и превенцијом дигиталног насиља.

Сталан развој информационо-комуникационих технологија, као и све већа доступност интернета младима, допринели су развоју нових видова забаве, учења, комуницирања, али и новим врстама ризика и насиља.

internet-nasilje_660x330 (1)Из тог разлога су покренуте бројне иницијативе којима се регулишу права деце и младих у дигиталном свету. Интернет свакако има позитиван утицај на целокупан  развој младих, омогућавајући им стицање дигиталних вештина које су неопходне за функционисање у данашњем времену. Међутим, чињеница је да младима недостају вештине конструктивног коришћења интернета и заштите од потенцијалних ризика и насиља на интернету.

Ученици и наставници Гимназије Врњачка Бања у сарадњи са ОШ „Попински борци“, организују трибину која ће се бавити опасностима са интернета и превенцијом дигиталног насиља. Поменута трибина, за коју је улаз слободан, биће одржана у понедељак 16. маја 2016. године, са почетком у 17 часова у сали Врњачког биоскопа, а настала је захваљујући изузетном ученику, Димитрију Лучићу.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial