Skip to content

Document Header

Трка мира – Бакља стиже у Врњачку Бању

Трка мира – Бакља стиже у Врњачку Бању published on

Трка мира, глобална спортска манифестација посвећена промоцији мира и пријатељства, проћи ће и кроз Врњачку Бању.

У Врњачку Бању ће 18.5.2016. године, у 10,30 часова, из правца Краљева стићи 30 учесника Трке мира из свих крајева света који ће, заједно са врњачким спортистима, трчати од великог кружног тока у Врњцима, до платоа код Хотела „Звезда“, где ће бити организована пригодна получасовна манифестација.

trka 12

Светска трка мира је највећа глобална спортска манифестација посвећена миру, складу и пријатељству међу људима, а њен  покровитељ је Народна скупштина Републике Србије, уз подршку Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта.

На свом путу кроз Европу, током 8 месеци, трка ће проћи кроз свих 49 земаља Европе трасом дугом 25.000 km. Трка је ове године започела свој европски пут у Порту у Португалу 24. фебруара, а завршиће се 8. октобра у Риму у Италији. У Србију ће интернационални тим тркача 16. маја ући из Црне Горе код Рожаја, а напустиће Србију 20. маја код Димитровграда. На свом путу, трка ће проћи и кроз Нови Пазар, Рашку, Ужице, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац, Прокупље, Ниш, Белу Паланку и Пирот.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial