Skip to content

Document Header

ТУРИЗАМ У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ТУРИЗАМ У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ published on

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу организовао је 4. септембра пету, јубиларну Међународну конференцију „Туризам у функцији развоја Републике Србије – Туризам и рурални развој“.

Овогодишњи Научни скуп представља мали јубилеј, чији је основни циљ да се кроз размену идеја и искустава учесника дође до закључка у погледу будућег развоја српског туризма, са посебним освртом на развој туризма у руралним подручјима.

Научни скуп је због специфичних околности везаних за глобалну пандемију Covid-19 организован као једнодневни догађај уз поштовање свих епидемиолошких мера, личне заштите и строгих мера физичког дистанцирања.

Конференцију је отворио проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу.

Пленарни предавачи путем видео сесија били су: Marianna Sigala, професор на Универзитету Јужна Аустралија и директор Центра за управљање туризмом и слободним временом. Тренутно је један од уредника часописа Journal of Service Theory & Practice, главни и одговорни уредникJournal of Hospitality & Tourism Management и саветник уредника часописа Journal of Hospitality & Tourism Cases; Dimitri Ioannides, председавајући професор друштвене географије на Универзитету Средња Шведска где је запослен од 2008. године. Докторирао је урбано планирање и политику развоја на Универзитету Rutgers, САД; Јože Podgoršek, заједно са колегама развио производњу поврћа и увео нова технолошка решења у словеначке повртарске фарме. Године 2018. постављен је за државног секретара у Министарству пољопривреде, шумарства и хране Републике Словеније.

Аутори презентованих радова су научници из целог света.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial