Skip to content

Document Header

У БИБЛИОТЕЦИ „ДР ДУШАН РАДИЋ“ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

У БИБЛИОТЕЦИ „ДР ДУШАН РАДИЋ“ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА published on

УЧЕСТВОВАЛИ СРЕДЊОШКОЛЦИ И СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ

Врњачка Библиотека, 7. Јуна, била је домаћин занимљивог такмичења у рецитовању средњошколаца и студената Србије. Љубитељи поезије  испунили су салон Библиотеке до последњег места. На овогодишњем такмичењу, пријавила су се 32 такмичара, а њих 26 узело је учешће.

Такмичари су казивали по две песме: песму по избору и задату (једну од понуђених 15). Након саслушаних свих такмичара и дужег већања чланови жирија у саставу: председник жирија –  Сеад Биберовић (професор српског језика и књижевности из Новог Пазара) и чланови жирија: Стефан Усиљанин (глумац из Београда), Димитрије Продановић (дипломирани мастер глумац из Врњачке Бање), Срђан Чеперковић  (врњачки песник) Драган Гвозденовић (испред организатора такмичења из Врњачке Бање) донели су одлуку да за пето место,  похвалу додели учаници Гимназије у Параћину, Вањи Најдановић; четврто место и похвала припала је ученику Гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику, Андреју  Јовановићу.

Трећа награда  у износу од 5.000 динара припала је Мили Пајић, ученици Гимназије „Исидора Секулић“ у Новом Саду; друга награда у износу од 7.000динара додељена је Богдану Стевановићу , ученику Средње школе “Краљ Петар I” у Тополи.

Прва награда (путовање  по Србији)  у такмичењу у рецитовању за средњошколце и студенте Србије 2020,  отишла је у руке студенткиње Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Наталији Кнежевић.

Специјалну награду је доделила Угоститељско-трговинска радња Пекара „Планет“ Врњачка Бања.

Спонзори такмичења овог такмичења били су: „Катић“ д.о.о, Бања некретнине „Два брата Гочанин“, Ресторан „ Дукат”, Пицерија „ Мастер“,  Фризерски салон „Пинк“, Мењачница „Брђовић“, Брза храна „Хорошо“, Милан Митровић –  Фото радња, „Бос кафе“, „Вук турс“,

Књижара „Нина“, Фризерски салон „Данијела Кутић“, Стоматолошка ординација „Агапе Перовић“, Мењачница „Бозало“, „Младост“, Пекара „Планет“, сви из Врњачке Бање.

Специјални спонзори такмичења рецитатора били су Лена Милићевић и Жељко Раџић, млади песници који су свим учасницима такмичења, даривали своју збирку песама „Жексолинџизам“, као знак захвалности за учешће у такмичењу.

Организатори такмичења били су Драмско-рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и  Народна библиотека „Др Душан Радић“ а модератор програма – Марина Миладиновић, чланица Врњачког аматерског позоришта.

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial