Skip to content

Document Header

У току је реновирање запуштених хотела у Врњачкој Бањи

У току је реновирање запуштених хотела у Врњачкој Бањи published on

Неколико хотела који су били у државном власништву, а последњих година потпуно запуштени, добили су нове власнике, а председник општине Бобан Ђуровић рекао је  да је привлачењу инвеститора допринела константна промоција овог туристичког места, али и максимална посвећеност локалне самоуправе свима који би да улажу у Бању.renoviranje-hotela
Последњих пар месеци, Врњачка Бања је постала право градилиште, јер се чак четири хотела у потпуности реновирају.
Највеће градилиште је на некадашњем хотелу “Славија”, који има план да постане “ресорт”, а реновирају се и “Парк” у центру Бање, као и “Слатина” у близини парка “Језеро”.
“Последњих пар месеци се реновирају четири хотела, а план је да сви буду завршени 2017. године. Многи од њих су са високим категоријама, а то је управо онај садржај који је био потребан Врњачкој Бањи због зимске сезоне. Сви туристи данас траже велнес и спа центре, али и затворене базене”, рекао је Ђуровић.
Према његовим речима, преговори су довели до тога да ће се у центру Врњачке Бање, на веома атрактивној локацији, саградити и терма, која ће по својим карактеристикама бити веома атрактивна и привлачна туристима.
“Очекујемо да ће радови кренути у 2017. години, и бити завршени према планираној динамици. Тако ћемо добити садржај за туристе, који у Србији не постоји, и због чега је преко 300.000 туриста из Србије приморано да иде у словеначке бање, јер ми то немамо”, каже председник општине Врњачка Бања.
Најпознатија српска бања иде ка једном циљу, а то је да се оствари милион ноћења годишње. Директан приход од туризма у буџет био би један милион, а индиректан три до четири милиона евра.

Изградња Националног ватерполо центра требала би да утиче на повећан број гостију у Врњачкој Бањи.

Држава је Врњачкој Бањи дала базене који су коришћени у Комбанк арени на Европском првенству у ватерполу, чија је вредност 1,25 милиона евра.

Општина Врњачка Бања у две фазе, уложиће 344 милиона динара, и отворити око 70 радних места у овим објектима, а у плану је и изградња аква парка.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial