Skip to content

Document Header

У Замку културе обележен Светски дан поезије

У Замку културе обележен Светски дан поезије published on

Поезија потврђује нашу заједничку људскост откривајући нам да појединци, свуда у свету, деле иста питања и осећања. Pesnikovanje

Поезија је ослонац усмене традиције и, током векова, може да комуницира са најдубљим вредностима различитих култура. У прослави Светског дана поезије, 21. марта, УНЕСКО препознаје јединствену способност поезије да заузме креативни дух људског ума. Поштовање Светског дана поезије треба да подстакне повратак у усменој традицији поезије рецитације, да промовише учење поезије, да поврати дијалог између поезије и других уметности, као што су позориште, плес, музика и сликарство.

Као вид обележавања Светског дана поезије у оквиру делатности Замка културе, осмишљен је пројекат под називом „Песниковање“, са циљем укључивања локалне заједнице, нарочито младих у културу, као и промовисања песничког стварања. Аутор овог едукативног пројекта је Јелена Боровић Димић, виши кустос.Pesnikovanje 2

„Песниковање“ је реализовано у сарадњи са основним и средњим школама на територији општине Врњачка Бања, као и са Факултетом за хотелијерство и туризам.

Избором из српске и светске поезије, представили су се ученици Угоститељско туристичке школе, Гимназије, ОШ „Бане Миленковић“ Ново Село, ОШ „Попински борци“, ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Младост“ Врњци и студенти Факултета за хотелијерство и туризам.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial