Skip to content

Document Header

УЧВРШЋЕНО СТАРО ПРИЈАТЕЉСТВО

УЧВРШЋЕНО СТАРО ПРИЈАТЕЉСТВО published on

Дан младости, 25. мај, симболизовао је у неким предходним временима низ дивних догађаја које памте савременици  бивше СФРЈ.

МЗ Панонија код Бачке Тополе управо тог дана слави Дан места у вишенационалној средини са 15 народа и народности.

Пријатељство које су спортисти започели деведесетих година прошлог века, крунисано је 1993. године када су ФК „Панонија“ и ФК „Омладинац“ из Новог Села склопили договор о братимљењу који се не само међу спортистима поштује и дан данас.

 Овогодишњи Дани Паноније били су повод да се обнове старе и успоставе нове „везе“ па су гостопримљиви Панонци позвали  Новоселце да им се придруже у прослави Дана места. Ученици ОШ чланови ФАНПИ „Бане Миленковић“ из Новог Села били су гости својих вршњака а у културно-уметничком програму, на новоотвореној сцени, својом песмом и игром пренели су традицију свога краја па су склопљена нова пријатељства и са КУД из Сомбора и околине.

Двадесетак ученика ОШ из Новог Села са пратиоцима провело је два незаборавна дана у предивном амбијенту малог места велике душе са потпуно нетипичним пејзажом за Војводину, зеленој оази вишестолетних шума са изузетно уређеним просторним комплексом, у историји, још у 15 .веку култивисаног и насељеног. У месту које броји око 600 становника налази се Хотел, Конгресна сала са 350 места, Каштел из 1846. године, паркови са ретким и заштићеним врстама и игралиштима просто врви од деце свих узраста па ово место с правом носи назив Панонски Дечји град.

Сузе, нове љубави и „стисци“ на растанку најбоље говоре да је путовање успело. Експедиција из Новог Села посетила је Нови Сад бацивши поглед са Петроварадинске тврђаве.

Жарко Марковић  

Please follow and like us:
error20
Tweet 20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial