Skip to content

Document Header

УДРУЖЕЊЕ ЗА КУЛТУРУ „ВРЊАЧКИ ВЕЗ“ ВРЊАЧКА БАЊА

УДРУЖЕЊЕ ЗА КУЛТУРУ „ВРЊАЧКИ ВЕЗ“ ВРЊАЧКА БАЊА published on

„Врњачки вез“. Удружење за културу веома успешно ради на очувању наше традиције, обичаја и културног наслеђа. Осми март, Међународни дан жена био је повод да „Врњачки вез“ организује 7. марта у сали врњачког Биоскопа „Прело и посело“.Prelo i poselo vrnjackog veza

Здравицу посвећену нежнијем полу казивао је здравичар Миро Ђуровић. Дородошлицу публици пожелео је Мића Живојиновић, председник Удружења за културу „Врњачки вез“. Чланови „Врњачког веза“ приредили су богат културно уметнички програм. Извели су неколико кореографија уметничког руководиоца Милана Миодраговића и показали публици своју велику љубав према фолклору, народној песми, обичајима. Као вокални солисти наступили су: Јованка Марковић, Бане Тошић, Љиљана Радаковић и Миладин Вуковић Милочајац у пратњи пријатеља и сарадника Музичког ансамбла Милана Плањанина Плањка. Умеће на фрули показао је Драгиша Гиле Петровић свирајући сплет игара.

Монолог Миткета, жал за младост, извео је Мића Живојиновић, а потом је уследила Коштанина песма са извођачима Најмилом Ђорђевић и Миланом Мићом Миодраговићем и игре из врањанског краја. За аутентичан изглед сцене побринуле су се Нада Ђукарић и Најмила Ђорђевић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial