Skip to content

Document Header

Угоститељско-туристичка школа на “Гастрономско-туристичким сусретима” у Бања Луци освојила прегршт медаља

Угоститељско-туристичка школа на “Гастрономско-туристичким сусретима” у Бања Луци освојила прегршт медаља published on

У Бања Луци у периоду од 22 до 24. септембра  одржано је 5. Међународно такмичење угоститељско- туристичких школа из бивших република СФРЈ, под називом  „Гастрономско- туристички сусрети“ .banja-luka

Домаћин Петих сусрета била је Угоститељско-трговинско- туристичка школа у Бања Луци. Такмичење је окупило око 140 учесника из 11 школа. Екипу Угоститељско-туристичке школе чинило је 9 ученика и 4 наставника, вођа екипе по налогу директора школе био је Небојша Гајић, секретар школе. Ученици су се такмичили у пет такмичарских дисциплина и то: У дисциплини туристички аранжман Јована Вранић 4/1, Магдалена Јевђић 4/1 и Андријана Анђелковић 4/1освојили су златну медаљу са ментором Снежаном Топаловић; У дисциплини постављање стола за свечани ручак Милена Димитријевић 4/3 и Тијана Милосављевић 4/3 освојили су златну медаљу, њихов ментор је Далибор Миодраговић; У дисциплини барско пословање Стефан Ћировић 4/3 освојио је сребрну медаља, ментор је Далибор Миодраговић; У дисциплини припремање јела од пилећег филеа  Стефан Стојковић 3/6 и Никола Ерић 3/6 освојили су сребрну медаљу са наставником Ђорђем Стефановићем; У дисциплини припремања ресторанске посластице Анђела Гашић 3/8 освојила златну медаљу са ментором је Маријаном Јањић.

  • Ово је још једно у низу такмичење где смо очекивали убедљив наступ и изузетне резултате. И ово такмичење је показало је да смо лидер школа у Региону и да немамо конкуренцију ни у једној дисциплини за које се припремају наши ученици. Поносна сам што имам сјајне наставнике и изузетне ученике који су пример како треба да изгледа, понаша и комуницира добар угоститељски и туристички радник. Није ни чудо што баш наши ученици најпре дођу до посла и што су свуда признати и плаћени ма где радили, рекла нам је Јелена Чеперковић, директорка УТШ.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial