Skip to content

Document Header

УЛОЖЕНО ПРЕКО 100 МИЛИОНА ДИНАРА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

УЛОЖЕНО ПРЕКО 100 МИЛИОНА ДИНАРА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ published on

Већа издвајања из буџета Општине и ресорних министарстава Републике Србије за ревитализацију и изградњу нове путне инфраструктуре, резултирала су  обновљеним улицама и путним правцима на територији општине Врњачка Бања.

Реализација оваквих  инвестиција и пројеката обавља се преко Општинске стамбене агенције.

Општинска стамбена агенција бави се планирањем и изградњом кроз израду планских докумената, изградњом и одржавањем путне инфраструктуре и јавне расвете. Поред тога, Агенција управља изградњом станова намењених социјалном становању на територији општине Врњачка Бања.

Према речима директора Општинске стамбене агенције, Бранислава Бежановића, од почетка 2019. године, у изради су четири Плана детаљне регулације, а усвојена је и измена и допуна Плана генералне регулације Општине Врњачка Бања.

– Током 2019. године, започета је друга фаза реконструкције пешачких стаза на Црквеном брду. Израђен је пројекат за другу фазу реконструкције Дома здравља „Др Никола Џамић“, а почетак радова предвиђен је почетком ове године. Вредност друге фазе је око 1 500 хиљада евра. У прошлој години, завршени су радови на инвестиционом одржавању Замка културе и библиотеке “Др Душан Радић”, док је израда документације за другу фазу инвестиционог одржавања за оба објекта у току. Недавно је отворена хала у Новом Селу, такође 2019. године завршен је и фудбалски терен у Врњцима. У току су радови на инвестиционом одржавању сале ОШ “Попински борци“ Адаптиран је вртић у Грачацу, чиме су сва села на територији општине Врњачка Бања добила вртиће. Завршена је изградња дечијег игралишта у насељу Пахуљица. Један од најзначајнијих пројеката јесте и кружна раскрсница код хотелa „Тонанти“ са већ препознатљивом фонтаном, уз реконструкцију улице Св.Саве.  Поред наведеног, у току је израда пројектне документације за изградњу хала за јавна предузећа „Белимарковац“, Бањско зеленило и чистоћа“ и „Шуме Гоч“ Реконструисан је објекат „ Мофаза“.

Завршени су радови на реконструкцији старог пута за Гоч у дужини од 1,6 километара са  пешачким стазама, реконструисане су улице Хајдук Вељкова, Михаила Пупина, Јастребачка, Хероја Маричића.

Завршена је изградња моста на Грачачкој реци, а ове године планирана је изградња још четири моста на територији месних заједница Грачац, Ново Село и Штулац.

У 2019. години извршени су радови на текућем одржавању  улица Кнеза Милоша, Војвођанске, 15. октобра, Боре Васиљевића, Врњачке, Краљевачке, Цара Душана, Београдске, Слатинског венца, Врњачке улице према Снежнику, Борјакове, Мишка Ерчевића, Југ Богданове, Аце Стојановића, Милета Јеленковића, Крушевачке, Дејана Цветљанина, Милоша Обилића и 8.марта. Такође, радови су извршени на подручјима месних заједница Штулац, Руђинци, Грачац, Подунавци, Ново село и Вранеши.

-Одлучили смо да сваку улицу радимо систематски, обављамо реконструкцију и замену свих инсталација, да се не би десило да се копа нови асфалт. Постављамо и вововодну и канализациону инсталацију као и ниску и високу струју па тек онда радимо реконструкцију коловоза и пешачких стаза.

Током 2019. постављено је 150 нових сијаличних места на територији општине Врњачка Бања, а замењено око 2500 сијалица.

Између Општине Врњачка Бања и Комесаријата за избеглице и миграцију потписан је уговор о градњи станова за решавање стамбених потреба избеглих и расељених лица, као највише заинтересоване групе. Кључеви 20 станова додељени су избеглим лицима, а у плану је изградња још 20 станова, рекао је за Врњачке новине Бранислав Бежановић, директор Општинске стамбене агенције.

У овој години, за нове кружне токове чија изградња почиње на пролеће, пројекти и документација су завршени.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial