Skip to content

Document Header

Унапређење сарадње са Словенијом

Унапређење сарадње са Словенијом published on

У циљу успостављања сарадње између словеначких и врњачких привредника, Словеначки пословни клуб и ова локална самоуправа организовали су скуп  19. априла у сали Скупштине општине Врњачка Бања. Словеначки пословни клуб представио је могућности успостављања сарадње између привредника двеју земаља. Slovenacki privredni klub

–Нама је у интересу да се врњачки привредници упознају са Словенијом и могућностима привредне сарадње словеначких компанија у Србији и у Словенији. Словеначке инвестиције у Србији су веће него што су српске инвестиције у Словенији, али данас и у будућности видимо потенцијале улагања српских компанија у Словенији.

Захваљујемо се Општини Врњачка Бања што нам је дала прилику да се представимо привредницима Врњачке Бање и сигурна сам да ће се успоставити веома добри контакти за будућу сарадњу, изјавила је Данијела Фишаков, председница Словеначког пословног клуба у Београду.

–Наша општина је једна од две у Србији која је члан Словеначког пословног клуба и сада смо решили да то и „материјализујемо“, односно да кренемо у једну акцију у којој ће се словеначке банке и привреда представити нашим привредницима и покушати да проширимо, односно да започнемо неку сарадњу која би била на обострано задовољство, можда се и изграде неке фабрике у Врњачкој Бањи и околини, рекао је Душан Стевановић, помоћник председника општине задужен за привреду.

Милан Ђукановић, директор продаје компаније „Datalab“ представио је своју компанију која се бави савременим свеобухватним пословним информационим системом за вођење, управљање и развој предузећа. Владимир Ћурчић представио је NLB банку, Ђорђе Кешељевић – DDOR „Garant“, Милан Милосављевић – „Bisnode“.

У име привредника Врњачке Бање присутнима се обратио Миомир Михајловић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial