Skip to content

Document Header

УРДОУР ПРОСЛАВИО СЛАВУ

УРДОУР ПРОСЛАВИО СЛАВУ published on

На дан Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у просторијама УРДОУР-а владала је свечана атмосфера. Корисници дневног боравка су имали прилику да заједно са својим васпитачима, педагозима , родитељима, пријатељима обележе овај дан.

Међу гостима био је Душан Стевановић, помоћник председника општине, председници удружења грађана, директори јавних предузећа… Обред сечења славског колача обавио је отац Часлав.

– Ово је место у овом граду где има највише праведних. Гледајући у њихове чисте душе, треба да се запитамо каквим животом ми живимо. Они су добили много мало, а опет благодаре Господу, а ми смо добили много, а питање је како живимо. Кад год сретнете овакве људе, знајте да сте срели божије људе, рекао је отац Часлав благосиљајући славску трпезу.

– Наша слава уједно је и Дан Удружења јер је пре 13 година, на данашњи дан основано Удружење родитеља деце ометене у развоју. Наше Удружење има 15 корисника. Најмлађи корисник има девет година, а најстарији 50 година. Имамо пет запослених и још петоро лица која су овде преко јавних радова за лица са инвалидитетом, у трајању од четири месеца, који су код нас ангажовани као персонални асистенти, рекла нам је  Милунка Ђорђевић, психолог Удружења.

„Удружење родитеља деце ометене у развоју“  које окупља и бави се наведеном циљном групом, основано је 2006. године. Значајан успех постигнут је успостављањем дневног боравка 2011. године као сервиса подршке с обзиром на малу развијеност услуга у врњачкој Општини. Дневни боравак од тад ради у континуитету, трудећи се да се корисницима обезбеди што квалитетнија услуга уз усклађивање са усвојеним стандардима. Локална самоуправа последњих година настоји  да својим активностима утиче на унапређење положаја, права и квалитета живота деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју и њихових породица. Стратешким документима општине препознате су потребе особа са сметњама у развоју и постављени су циљеви да им се омогуће бољи услови (у образовању, здрављу, емоционалном и социјалном развоју, личном идентитету, породичним и друштвеним односима). У циљу остваривања најбољег интереса корисника, развија се сарадња и партнерски однос са породицом корисника, посебно родитељима. Од 2015. године УРДОУР поседује лиценцу за пружање услуга дневног боравка, и једина је лиценцирана установа тог типа на подручју Врњачке Бање. УРДОУР се налази у згради Болнице „Меркур“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial