Skip to content

Document Header

Ускоро реконструкција Променаде

Ускоро реконструкција Променаде published on

У сусрет прослави јубилеја 150 година активног бављења туризмом и бањског лечења, у Врњачкој Бањи се убразано ради на реконструкцији хотела, изградњи водопада,а у најскорије време очекује се  постављање споменика Павлу Мутавџићу, оснивачу Врњачке Бање, а као  најновији најављени пројекат – реконструкција Променаде, срца Врњачке Бање.promenada 2

Променада ће свој нови изглед добити од ресторана „Истра“ до виле „Сан“. Овај  пројекат, који је вредан 71 милиона динара финансиран је делом из Општине, која је издвојила 21 милион динара, а остала средства је издвојило Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Ово министарство је прошле године такође издвојило средства за реконструкцију Црквеног брда, на коме се тренутно изводе радови изградње водопада.

Како је изјавио Бобан Ђуровић, председник Општине, реконструкција Променаде се очекује након завршеног Јавног позива и одабира најповољнијег извођача радова. Нови изглед Променаде састојаће се  у замени коцки, свако стабло на шеталишту биће оивичено клупама са лед расветом , нове фонтане, водопад. Биће омогућен и силазак до Врњачке реке, где ће степенасто бити постављене клупе.

Скупштинском одлуком дефинисали смо облик и боју тенди, које морају да  јер желимо да будемо „унифицирани“. Фасаде хотела  на Променади, који се тренутно реновирају , биће у тоновима шеталишта.  У договору са хотелијерима и угоститељима желимо да Врњачка Бања као центар туризма постене аутентично место.

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial