Skip to content

Document Header

Успешно организована акција добровољног давања крви у Рсовцима

Успешно организована акција добровољног давања крви у Рсовцима published on

На почетку лета, 22. јуна, Месни одбор Црвеног крста Врњачке Бање у Рсовцима организовао је успешно акцију добровољног давања крви. ддк рсовци

Лето је управо период када су потребе за крвљу веће, а даваоце је теже организовати па је тим пре значај ове акције још већи.

Ова акција организована је у сарадњи са Трансфузијом крви Опште болнице „Студеница“ из Краљева, а екипу су чинили: др Мира Белојица, Весна Крстић, Марија Лугић и Ирина Мирошњиченко.

За учешће у акцији пријавило се 40 добровољних давалаца од којих је деветоро враћено из здравствених разлога. Прикупљено је 31 јединица крви, а међу њима нашле су се и ртетке крвне групе као што је нулта негативна. Крв су дале две жене, а било је и оних који заузимају високе позиције у локалној самоуправи општине Врњачка Бања, Иван Радовић, председник Скупштине општине и Саша Грковић, члан Општинског већа.

По завршетку акције за све добровољне даваоце и активисте Месног одбора и представнике Црвеног крста организован је ручак. На крају све похвале заслужују чланови месног одбора Црвеног крста Рсовци, а то су: Зоран Бонџић, Александар Гашић, Драган Радовић, Верољуб Бисерчић и Ђорђе Ђукић.

М.В.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial