Skip to content

Document Header

(Видео) V седница Скупштине Олимпијског комитета у Врњачкој Бањи

(Видео) V седница Скупштине Олимпијског комитета у Врњачкој Бањи published on

Пета седница Скупштине Олимпијског комитета Србије, одржана је 01. aприла 2016. године, у сали Термалног купатила, у Врњачкој Бањи.slike 002Домаћин седнице Скупштине Олимпијског комитета Србије био је Бобан Ђуровић, Председник општине Врњачка Бања, који је на почетку свог обраћања изразио захвалност организаторима, што су прихватили позив локалне самоуправе и донели одлуку да седницу одрже управо у Врњачкој Бањи.slike 005

„Част је за Врњачку Бању и што има члана у Олимпијском комитету Србије, господина Душана Стевановића, који је истовремено и помоћник председника општине Врњачка Бања и председник Стонотениског савеза Србије. Његовим залагањима, и уз подршку општине, Бања је постала традиционални домаћин Отвореног првенства за младе у стоном тенису – спортског догађаја који у наше место сваке године доводи велики број учесника из свих крајева света“, рекао је Ђуровић.

Врњачка Бања се развија у правцу спортског туризма и жеља је да у Врњачку Бању убудуће, на припреме,  долазе како спортисти Србије, тако и из иностранства.

Уз подршку Владе Републике Србије, Премијера Александра Вучића, Министарства омладине и спорта и спортских савеза Србије, Општина Врњачка Бања је у 2015. години начинила велики помак у области спорта и спортског туризма. Уз велика улагања у спортску инфраструктуру, као и отпочињање реализације капиталних пројеката – нове куће ватерпола, Одбојкашког развојног центра Србије, Националне куће рукомета, у наредним годинама, Врњачка Бања претендује да постане спортски центар Србије“, истиче Ђуровић.

На седници Скупштине Олимпијског комитета Србије,  председник Владе Дивац истакао је да се у Рију на Олимпијским играма очекује већи број од 100 учесника из Србије

„Прошла година је била веома успешна за наше спортисте и велико је задовољство када знате да су сви они укључени у програме Олимпијског комитета Србије. Прошлу годину смо завршили са 70 квалификованих спортиста, сада их је 73, а верујемо да ћемо до краја квалификационог периода имати више од 100 учесника Олимпијских игара у Рију“ рекао је Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије.

Овкави резултати и успех су плод доследног спровођења четворогодишњем програма рада, рекао је Дивац и додао:

„Из године у годину дајемо све од себе да постављени систем спорта унапредимо и ојачамо пројектима, попут програма „Рио 2016“, који представљају суштину деловања Олимпијског комитета Србије. Поставили смо јасне критеријуме и у трећем олимпијском циклусу за редом непрестано их усавршавајући и дограђујући. Сви знамо да је наш основни циљ да обезбедимо услове и околности за што боље резултате наших спортиста на Олимпијским играма у Рију и напредак у односу на Лондон 2012. То се не односи само на већи број олимпијских медаља, већ и на што већи број високих пласмана“, речи су дивца.

Скупштина Олимпијског комитета Србије је усвојила и одлуку о усклађивању свог Статута с недавно усвојеним Законом о спорту.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial