Skip to content

Document Header

Васкршњи концерт хорова

Васкршњи концерт хорова published on

У врњачком Биоскопу 18. априла, на трећи дан Васкрса, Хор Абрашевић и Културни центар организовали су „Васкршњи концерт хорова“.Uskrsnji koncert horova

Осим Хора „Абрашевић“ наступили су: Црквено варошки хор „Свети Сава“ из Лучана, Певачко друштво „Бошко Југовић“ из Трстеника и Хор „Црвчанин“ из Краљева.

Хор „Абрашевић“ којим руководи диригент Милутин Предолац представио се публици песмама „Оче наш“ од Николаја Кедрова, „Тебе појем“ од Стевана Мокрањца и „Свилен конац“, изворном народном песмом.

Црквено варошки хор „Свети Сава“ из Лучана одушевио је публику интерпретирајући композиције „Господи владико“ од Чајковског, „Царска јектенија“ непознатог аутора и „Девета руковет“ С. Мокрањца. Уметнички руоводилац хора је професор музике Неда Прелић.

Публици се представило и Певачко друштво „Бошко Југовић“ храма Свете Тројице из Трстеника песмама „Христос воскресе“, „Јелици“, од С. Мокрањца, „К Богородице приљежно“ од Архангелског и „Востани Сербије“. Овим хором руководи диригент Братислав Лазаревић, а помоћни диригент је Тијана Брођанац.Uskrsnji koncert horova

Градским хором „Црвчанин“ диригује Радош Гвозденовић. Наступили су са песмама „Благодарни сушче“ од Миливоја Црвчанина и „Божићни канон“ од Џона Тавенера.

Заједничким наступом свих хорова са васкршњом песмом „Људи ликујте“ свечано је завршен „Васкршњи концерт“ у коме је публика уживала.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial