Skip to content

Document Header

(Видео) Ђачки парламент гимназије у посети општини

(Видео) Ђачки парламент гимназије у посети општини published on

У петак, 01. априла 2016. године, чланови ђачког парламента Гимназије посетилу су општину Врњачка бања, како би се ближе упозналли са функционисањем локалне самоуправе.12

У жељи да сазају више о томе како функционише локална самоуправа и које су ингеренције општине, чланови ђачког парламента Гимназије су посетили Општину Врњачке Бање. У улози домаћина нашли су се Бобан Ђуровић, председник општине, Иван Џатић, заменик председника општине, Иван Радовић, заменик председника скупштине општине и Дане Станојчић, одборник.063 (1)

Господин Радовић је поздравио госте и рекао да они припадају креативној и паметној генерацији младих људи који умеју да мисле својом главом и да представљају будућност наше земље, док је први први човек Врњачке општине Бобан Ђуровић нагласио да је задатак локалне самоуправе да ради за добробит Врњачке Бање, како би се млади поносили својим местом и додао да је задатак локалне самоуправе да уче младе да размишљају својом главом, да промишљају својом главом и да брину о јавним добрима. „Они који вам већ сутра обећавају шведски стандард и хиљаде радних места желе да манипулишу са вама, јер морамо још много да радимо заједничким снагама на бољитку општине и државе“, речи су председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића. Чланови локалне самоуправе су изразили велико задовољство због тога што су гости из Гимназије били равноправни у разговору и што су јасно изнели своје ставове о темама које се тичу младих.  Даница Јанковић, ученица трећег разреда Гимназије је рекла да је задовољна разговором. Нагласила је да треба чути глас младих јер они знају да похвале све добро, али и да критикују оно што је негативно.

Ђуровић  је обећао члановима ђачког парламента да ће им узвратити посету и да ће том приликом моћи да разговарају о питањима која се тичу младих.  Договорено је  да се направи листа планова и пројеката који могу да буду реализовани у наредних дванаест месеци, а који ће помоћи да млади у Врњачкој Бањи имају квалитетнији живот.

Ана Раденовић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial