Skip to content

Document Header

Видео игре из Врњачке Бање

Видео игре из Врњачке Бање published on

Сведоци смо да индустрија видео игара сваким даном све више напредује, достижући нове рекорде из године у годину.predrag nikolovski

Овај облик изражавања људског талента који у себи спаја креативност, науку, игру и забаву, уметност, а од скора чак и професионални спорт, престиже у последње време, по популарности и заради многе друге, старије индустрије, попут филмске или музичке.

Зато не чуди чињеница да су такмичења у игрању и прављењу видео игара у свету постала свакодневница. Србија, може да се похвали са неколико успешних фирми које се баве развојем и издавањем видео игара, а Врњачка Бања са тимом који је почетком априла учествовао и победио на такмичењу у осмишљавању видео игара, одржаном у Нишу.

Под именом „AM PM Games“, наши суграђани Предраг Николовски и Александар Јовановић, уз појачања Новака Радивојевића из Трстеника и Милоша Ђиновић из Ниша, наступили су на Креативном изазову који је нишка фирма „Peaksel“ D.O.O, једна од водећих светских фирми у производњи игара Virtual Pet жанра организовала на Електронском факултету у Нишу, у оквиру традиционалне конференције Technologi ‘n’ Trends (ТnТ) коју одржава СИЦЕФ (Студентски иновациони центар Електронског факултета).

  Тим из Врњачке бање је у конкуренцији 10 тимова однео прво место и победу, добивши прилику да при преузимању вредних награда посети просторије “Peaksel“-а, упозна се са њиховим радним процесом и етиком и разговара о потенцијалној сарадњи. На наше питање о утисцима са такмичења, Предраг Николовски, гејм дизајнер (game designer) “AM PM Games”-а нам је рекао: Услови и сама атмосфера на такмичењу су били феноменални, а посета “Peaksel”-у инспиративна. Иако смо освојили   вредну награду, још је важнија прилика да ми, али и остали покажемо знање, иновације, идеје и способност рада у тиму и под временским   притиском. Поред тога, главни задатак оваквих сусрета, а што за нас представља велику част   је да покажу како   у нашој земљи, а свакако сада и у Врњачкој Бањи постоје таленти, почетници и професионалци   који могу да прате колеге из света.“

Остаје нам само да овим нашим надареним суграђанима пожелимо успех, срећу и даљи сјај креативне искре у будућем раду.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial