Skip to content

Document Header

(Видео) Отворен производни погон фирме Цветекс

(Видео) Отворен производни погон фирме Цветекс published on

Отворен је производни погон фирме Цветекс у Врњачкој Бањи, која би до краја 2016. године требала да упосли 100 радника.DSC_0131

Специјализовани произвођач спортске опреме „Цветекс – Београд“, 11. априла 2016. године, отворио је производни погон у Врњачкој Бањи, тачније у Новом Селу, поред магистралног пута Краљево – Крушевац.  Поменут производни погон до краја календарске године, требао би да упосли 100 радника, док се по програму и раду пословања ове фирме у наредној години, очекује отварање још 300 нових радних места.

Свечаном почетку рада присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Србије, Зоран Бабић, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, са сарадницима, заменик директора Националне службе за запошљавање, Драган Сикимић и генерални директор фирме Цветекс, Стојан Цветојевић.

„Ја сам изузетно везан за Врњачку Бању, још од времена када је омладински рукометни клуб из Врњачке Бање играо лигу шампиона. У то време, био сам техничка подршка у опреми. Иако је било и других места где смо могли да инвестирамо, одлучили смо се управо за Врњачку Бању, између осталог и због те љубави према њој, из неких ранијих времена. Оно што морам нагласити, могућност производње и запошљавања је доста велика и искључиво зависи од организације и ангажмана“, речи су Стојана Цветојевића, генереалног директора фирме Цветекс.

Цветекс је породична фирма, основана 1993. године,  у Београду, где данас има неколико производних погона, а која се бави производњом спортске опреме. Цветекс сарађује са домаћим и страним фирмама, где пласира своје производе, а основни циљ је унапређење квалитета, услуга и ширење производње, односно капацитета, рекао је господин Цветојевић и позвао младе људе у Врњачкој општини да се обуче за овај посао.DSC_0172

„Тренутно нема толико квалификоване радне снаге, да бисмо одмах могли да их дамо у производну линију, како бисмо кренули са оном продуктивношћу коју захтевају партнери, а што ми можемо постићи временом и обуком. Отварање производње обављено је у рекордном року у Врњачкој Бањи, захваљујући разумевању локалне самоуправе и доброј пословној клими која нас је дочекала у Врњачкој општини“, закључио је Цветојевић.

„Реформском политиком Владе Александра Вучића, Србија је напредовала на Дуинг бизнис листи за 32 места. Наравно, желимо да Србија и даље напредује и да уђе у првих 20 држава по добром инвестиционом амбијенту. Цветекс је препознао Врњачку Бању, као добру инвестициону средину за улагање, због чега сам им изузетно захвалан. У претходних годину дана, Влада Александра Вучића, привукла је директних страних инвестиција за милијарду и седамстотина милиона евра. На основу тих инвестиција отворено је 120000 нових радних места. Оно што желимо ове, али и у будућим годинама је да се наша привреда заснива на директним страним инвестицијама, али и на малим и средњим предузећима, као што је то Цветекс. Због тога је Влада Републике Србије, само ове године, издвојила шеснаест милијарди и шесдесет милиона динара, како би мала и средња предузећа ширила своју производњу, да би запослила нове људе, да би купила нову опрему, нову технологију, нове машине, као што смо могли да видимо у овом погону Цветекса, у Врњачкој Бањи. Овим путем желим да пошаљем поруку младим људима у Србији, младим људима у Врњачкој Бањи, да након завршеног факултета, средње школе, заната, остану овде, да започну свој посао у Србији, да запосле и себе, али и друге људе. За такве подстицаје Влада Републике Србије је издвојила средства, као што је издвојила средства за женско предузетништво, јер мислим да су жене стуб сваке куће, али такође, да у будућности могу бити стуб и кључ наше привреде“, рекао је народни посланик Зоран Бабић.

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial