Skip to content

Document Header

(Видео) Потписан уговор о извођењу радова на изградњи Националног ватерполо тренажног центра

(Видео) Потписан уговор о извођењу радова на изградњи Националног ватерполо тренажног центра published on

Захваљујући изградњи центра у коме ће будуће генерације имати прилику да у најбољим условима развијају свој таленат до светских врхова, Врњачка Бања би ове 2016. године требала да постане национална кућа ватерпола.012

Национални ватерполо тренажни центар заједнички је пројекат Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе у Врњачкој Бањи. Пројекат предвиђа трајно лоцирање, у Врњачкој Бањи, базена из Београдске арене на којима је одиграно Европско првенство у јануару. Планирано је да грађевински радови буду завршени у јуну 2016. године, а рок од 60 радних дана почиње да тече од понедељка 11. априла,  речено је у кабинету председника општине Врњачка Бања, 4. априла 2016. године, приликом потписивања уговора о извођењу радова на изгардњи Националног ватерполо тренажног центра. Потписе на уговор ставили су Славиша Пауновић испред Општинеке управе Врњачка Бања и Љиљана Обрадовић, представница удружене понуде предузећа Техноградња, Амига и Алекс компани, која је добила тендер.

“Потписан је дуго очекивани уговор за изградњу Националног ватерполо центра са представницима фирме из Београда, Alex engineering & construction, где су подржаоци посла Амига из Краљева и Техноградња из Крушевца. Овај посао је вредан око 150 милиона динара и представља прву фазу уградње базена које смо добили после одржавања Европског првенства у ватерполу, у Београдској арени. Прва фаза подразумева стављање у функцију базена отвореног типа, радове на комплетним инсталацијама, на уградњи базена и плажни део који обухвата површину.  Базени ће остати у употреби током летње сезоне, а већ од јесени креће се са расписивањем јавног позива за другу фазу, тј. покривање, где ћемо у тој фази покрити два базена“, речи су првог човека Врњачке општине.015

Национални тренажни центар састојаће се од три базена, димензија 35х25 метара, односно 35х24 метра и 25х12 метара.

„Базен чије су димензије 25х12 метара, биће дубине од 90 центиметара и  углавном ће бити кориштен за децу непливаче. Идеја садашњег руководства општине Врњачка Бања је да свако дете до првог разреда има могућност да научи да плива у нашим базенима, да добије симболичну диплому од председника општине, који у том тренутку буде вршио ту функцију. То ће бити поклон грађанима Врњачке Бање, да њихова деца могу бесплатно да користе услуге базена. Морам напоменути, да неће сва три базена бити покривена. Биће покривен један базен, као и мањи базен који ће бити намењен деци непливачима, док ће постојати базен који ће се налазити на отовореном и биће у успотреби током летње сезоне. Наравно, приоритет у коришћењу базена ће имати национални ватерполо тим за њихове припреме. Остало време, током целе године, базен ће користити грађани Врњачке Бање и они који буду желели да се купају у поменутим базенима“, истиче Ђуровић.

Рок од 60 дана мораће бити максимално искориштен, јер је пред извођачима огроман посао.

“Временски рок је можда и кратак, али јавни позив је био такав. Уговор је потписан на рок од 60 дана, тако да ће морати да се ради пуном паром, да се што пре заврши прва фаза, да бисмо могли наставити са другом фазом. Реч је о озбиљним извођачима радова, озбиљним компанијама и фирмама, које већ имају искуства у изради, пре свега, оваквих базена. Радили су базене у Крагујевцу, Пироту, Бачкој Тополи, а поседују и референце које се односе и на радове ван граница наше државе. Добро познате фирме Амига из Краљева и Техноградња из Крушевца су радиле доста спортских објеката, дворана. Од стране фирме Амига рађена је и спортска дворана у Краљеву, тако да очекујем да знају посао и да поштују рокове, а ми ћемо као општина имати веома озбиљан надзор, како би се спровело оно што смо замислили и у задатим роковима, закључује председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial