Skip to content

Document Header

Видовданско предвечерје Кола српских сестара

Видовданско предвечерје Кола српских сестара published on

Коло српских сетара Врњачка Бања традиционално је 27. јуна организовало „Видовданско предвечерје“ у Галерији „Језеро“. Манифестацију је отворила Хилда Живковић,. Председница Кола српских сестара.Vidovdansko predvecerje E

– Ову годину смо посветили нашим научницима расутим по свету. Поносни смо када чујемо да су наши средњошколци заузели прво место из математике, када заузму најбоље позиције из менаџмента, када се истакну наши физичари.Као да је проблем у нашем систему, ни не умемо да задржиме те младе научнике да користе нашој земљи већ они одлазе у иностранство и чине бољитак туђој земљи, где ми касније купујемо веома скупо знање из тих земаља иако знамо да је то дело неког од наших научника. Још један, можда већи проблем је што нас је све мање. Због свеукупне економске ситуације млади парови се одлучују за само једно дете, што подразумева да то није ни пропорционално наслеђе. Решење овог проблема захтева озбиљан и системски приступ. Ми смо овде да уживамо у музичким, књижевним и сликарским достигнућима као и у беседништву, рекла је Хилда Живковић.

У богатом културно уметничком програму учествовале су ученице Гимназије Даница Карамарковић и Јана Милошевић са беседама уз пратњу флаутисткиње Милице Петровић, ђаци професорке Иване Радивојевић. Песничко надметање приредиле су чланице Књижевног клуба „Владета Вуковић“, Зорица Митицки и Зденка Олива. Публици се представила и Оливера Цветић, песник и композитор из Трстеника. Аплауз за музичко извођење добили су: Јована Крстић, Михајло Радић, Виктор Траиловић, Филип Филиповић. Перформанс „Биљана платно белеше“ извели су чланови Удружења родитеља деце ометене у развоју, а посетиоци су били у прилицу и да виде сталну поставку ликовне изложбе.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial