Skip to content

Document Header

Влада Пиљак лови сомове крупније од људи!

Влада Пиљак лови сомове крупније од људи! published on

Речне немани огромних чељусти, дужине преко 2 метра, нису реткост на дну реке По, која са свих страна окружује мало место Исола Серафини у Италији,али ретко се могу уловити јер је за то потребна велика снага и скупа опрема.vlada piljak

После низа успешних наступа у каратеу, врхунских резултата, медаља и пехара у земљи, Врњчанин Владимир Пиљак успешно пеца речне немани широм Европе.

Да риболовачке приче нису увек претеривање, као доказ, Влада нам се супериорно осмехује са фотографије на којој се види и грдосија са препознатљивим брковима, огромних чељусти и замислите, дужином од 2.51 м.

Како нам је Влада рекао, Исола Серафини је месташце са неких двадесетак кућа, али мештани овог села, гостољубиви и увек пријатељски расположени према туристима, ни не слуте колику популарност нихово село ужива међу спортским риболовцима.  Река По погодује огромним сомовима  због екстремне ширине и дубине. Ове немани тешко и ретко се ваде, јер их је немогуће извући без обавезног чамца и скупе опреме уз велику снагу и напор.

Већина атрактивних фотографија крупних сомова снимљених претходних година, настале су на југу, у Шпанији, на рекама Рио Сегре и Рио Ебро. Својим спектакуларним уловом Влада доказује да се река По, по бројности улова великих сомова може поредити са европским водама.

 

Веселин Б.Стодић

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial