Skip to content

Document Header

Владица Рабреновић победник “Рели Врњачка Бања 2017″”

Владица Рабреновић победник “Рели Врњачка Бања 2017″” published on

Владица Рабреновић и Петер Хенел, посада клуба “АSK WRR”  из Чачка у Рено Kлију Р3, победници су првог овогодишњег релија за Шампионат Србије, 1. „Рели Врњачка Бања 2017” који је одржан 13. и 14. маја 2017. године.reli v. banja 1

 Водећа посада до четвртог брзинског испита била  је Жељко Милутиновић / Александар Петричевић  у Рено Kлију Н3, али су они због техничког квара били принуђуни да одустану са релија, а након тога посада “WRR“-а до краја релија није дозволила да било ко угрози њихову победу.  Три посаде, од њих тринаест, колико је стартовало другог данa такмичења, нису завршиле рели. У питању су посаде Лука Kоторчевић / Дејан Пејић у Пежоу 106, затим Милан Ниновић / Урош Лукић у Застава Југу 1.3 групе А који су одустали због пуцања полуосовине, трећа посада која је одустала је Станиша Лазарац / Бранислав Пијевић, а они су одустали након седмог брзинског испита. За најуспешније и најбрже посаде пехари су додељени у центру Врњачке Бање, на паркингу ”Пјановић”.

  Другопласирана посада у генералном пласману је још једна посада “WRR“-а из Чачка, Александар Дучић / Дејан Голић у Рено Kлију Н3, а њихово укупно време вожње износи 0.57:4,7 минута, а укупно време од 57:9,2 минута је поставила посада Ненад Вићентић / Живко Гајић, такође у Рено Kлију Н3, које их поставља на трећу позицију у генералном.  Kао и након првог дана, када је вожено шест брзинских испита, четврта позицијa у генералном и трећа у класи IV припада посади Никола Јовић / Бранислав Јовић, у Пежоу 206 РЦ Н3.

  Дејан Kрчевинац и његов сувозач Предраг Стојкановић, су са Рено Kлиом Вилијамс,  рели завршили на петој позицији у генералном поредку.

Победу у класи II однела je  посада из Ужица, Томо Никитовић / Синиша Милановић у Фолксваген Полу, групе А. Они су наступали за АСУ “УЕ”, који је нови клуб у шампионату, а један од оснивача је управо и Никитовић. Другопласирана  посада је Горан Рабасовић / Милан Јањић у Пежоу 205 из клуба АСK ”Рид Спорт”, док су на трећој позицији у овој класи гости из Бугарске, којима се пласман не бодује за Шампионат Србије, Мирослав Маринов и Иванов Евгин у Вазу 2108 (Лада Самара).

  Kао што је познато у класи I су наступиле само две посаде, Зоран Милисављевић / Владан Kостић и Предраг Стефановић / Александар Ненадовић. Стефановић наступа за АSU ”Racing Tribe”, а он је први позицију изгубио јуче, када су ушли раније у временску котролу, а као казну за то су добили пенализацију од два минута.

  Тако је завршен први рели сезоне, која је почела у Врњачкој Бањи, на обронцима Гоча, а организатор АKK „Верба Моторспорт”, уз помоћ Општине Врњачка Бања, је био на висини свог задатка, а ми се надамо да ће се и наредних година овај рели наћи у календару такмичења.

  Следећи рели у Шампионату САKСС-а  требало би да се одржи на Златибору, 27. – 28. маја 2017. године.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial